У ніч на 23 листопада невідомі виламали двері Канівського міського архіву, де зберігалися виборчі бюлетені ДВК округу №197. Частину виборчої документації було знищено та зіпсовано. Розгром приміщення Канівського міського архіву різко засудили учасники форуму опозиційних демократичних сил Черкащини, який відбувся минулої суботи. А також революційний комітет захисту народного волевиявлення, який очолюють кандидати у народні депутати України з двох «проблемних» округів Микола Булатецький (№194, Черкаси) та Леонід Даценко (№197, Канів). Як відомо, у цих округах мають відбутися перевибори.
— Враховуючи бездіяльність органів правопорядку та правосуддя щодо розслідування і покарання протиправних дій на виборах і після них, — наголосив Леонід Даценко, — ми заявляємо про створення народного трибуналу над організаторами та виконавцями виборчих фальсифікацій та погромів. Прізвища лиходіїв, котрі продали свою честь і гідність, ми донесемо до жителів кожного міста і села. Нікому з них не вдасться сховатися від презирства і осуду чесних співгромадян. Без очищення від брутальних, цинічних людей, котрі розтоптали народне волевиявлення, про проведення повторних виборів не може навіть йти мова. Ми чекаємо, — підкреслив Леонід Даценко, — що громадянський спротив, громадянські вимоги одностайно підтримають лідери об’єднаної опозиції.
Тим часом на позачерговій сесії депутати Канівської міської ради звернулися до Генерального прокурора України з вимогою розслідувати факти фальсифікацій на виборчому окрузі №197.
 
Черкаська область.