Сайт «Голосу України» вже повідомляв, що в ніч на 24 листопада у центрі Мелітополя сталася гучна бійка. П’ятеро молодиків підступно й жорстоко побили десантника і танкіста, які прибули у відпустку в рамках ротації військового контингенту із зони АТО. Танкіст, між іншим, через день-два мав виїхати до Києва, аби отримати заслужену державну нагороду.
Стосовно ж нападників, то бійці помітили чоловіка, в якого з-під цивільної куртки виглядала міліцейська форма. Згадане свідчення спричинило акцію протесту місцевої «Самооборони». Вже наступного дня приблизно чотири десятки активістів останньої зібралися під стінами Мелітопольського міськвідділу МВС з вимогою об’єктивного розслідування інциденту.
Тепер у справу втрутилося ГУ МВС у Запорізькій області. Відділ зв’язків із громадськістю останнього повідомив, що встановлені всі особи, причетні до побиття бійців. І навіть не один, а двоє фігурантів виявилися працівниками міліції. Вони теж відпочивали в кафе у вільний від роботи час, але нібито безпосередньої участі в побитті воїнів не брали. Водночас службове розслідування призначено стосовно обох працівників міліції. Про його результати буде повідомлено пізніше.