Наші клуби вийшли до 1/8 фіналу з першого місця
 
Футбол. Ліга Європи. Груповий етап. 5-й тур. 22 листопада.
Майстер-клас від харків’ян
Група К. «Русенборг» (Норвегія, Тронхейм) — «Рапід» (Австрія, Відень). 3:2. Голи: Чибуїке, 28, Ельюнуссі, 76, Пріка, 79 — Шраммель, 53, Бойд, 66.
«Металіст» (Україна, Харків) — «Байєр 04» (Німеччина, Леверкузен). 2:0. Голи: Крістальдо, 46, Гав’єр, 85.
«Металіст»: Горяїнов, Вільягра, Гуйє, Торсільєрі, Фініньо, Едмар, Торрес, Гав’єр, Тайсон (Шарпар, 87), Вілліан (Марлос, 72), Крістальдо (Бланко, 83). Тренер — Мирон Маркевич.
«Байєр 04»: Лено, Вольшайд, Фрідріх, Гегелер, Карліньос, Райнартц (Мефферт, 65), Аугусто, Пуш, Кор, Фернандес (Кісслінг, 78), Штеффен (Айдін, 46). Тренер — Саша Левандовський.
Рефері — Крістіан Балаж (Румунія).
Харків. Стадіон «Металіст». 39 218 глядачів. 
0 градусів.
Те, що тренерський штаб гостей на матч проти харків’ян вирішив виставити майже резервний склад, то, як кажуть, його особиста справа. Либонь, Саша Левандовський, враховуючи те, що «Байєр», як і «Металіст», достроково забезпечив собі вихід з групи, дав можливість пограти на високому рівні молоді. Нехай, мовляв, поб’ється, понюхає пороху, досвіду набереться.
Але резервісти «фармацевтів» ставитися до господарів шанобливо навіть і не думали. Навпаки — вони, відмінно налаштувавшись на жорстке протистояння, намагалися діяти швидко, агресивно, непоступливо. Кілька їхніх гострих атак примусили добряче похвилюватися Горяїнова.
Це їм вдавалося й завдяки тому, що футболісти «Металіста» діяли надто академічно. Мабуть, сподівалися досягти бажаного без особливих зусиль. Та де там — опонент виявився з тих, хто і пручається, і вишкіл має якісний. Гості продемонстрували і добротну технічну підготовку, і високі фізичні можливості.
Однак різниця у класі та досвіді суперників надто велика. А ще, мабуть, Мирон Маркевич у перерві спромігся налаштувати підопічних. І вже на першій хвилині другого тайму «Металіст» досягнув бажаного. Результативну атаку завершив Крістальдо, котрий вискочив сам на сам із воротарем.
Надалі перевага господарів збільшувалася, і її логічним підсумком став другий гол, який майстерно провів Гав’єр.
— Добре, що після перерви додаємо, а не навпаки, — прокоментував перебіг поєдинку Мирон Маркевич. — Справді, ми почали важкувато, у «Байєра» було кілька моментів забити. У перерві внесли деякі корективи, футболісти зрозуміли: далі так грати не можна. Перебудувалися, дуже виручив швидкий гол — стало легше. Попросив хлопців, щоб менше приймали м’яча обличчям до своїх воріт, прискорилися, частіше турбували передачами Тайсона, Вілліана, а згодом і Марлоса — футболістів, у яких є швидкість.
Проблеми з налаштуванням, звичайно, були, бо основне завдання вирішили, проте хотілося посісти перше місце у групі. Хто гратиме у Відні з «Рапідом»? Поки думаємо про зустріч із «Таврією», «Металургом» у Запоріжжі, тому пізніше визначатимемося з питанням, хто поїде та гратиме.
Заслужена перемога, якісна гра
Група F. АІК (Швеція, Стокгольм) — «Наполі» (Італія). 1:2. Гол: Дземаїл, 20 — Даніельссон, 35, Кавані, 90 (п).
ПСВ (Нідерланди, Ейндговен) — «Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ). 1:2. Голи: Вейналдум, 18, Селезньов, 24, Коноплянка, 74.
ПСВ: Ватерман, Манолєв (Локадія, 87), Дерейк, Марсело, Боума, Гатчінсон, Вейналдум, Енгелаар (Депай, 67), Ленс, Матавж, Мертенс. Тренер — Дік Адвокат.
«Дніпро»: Лаштувка, Мандзюк, Мазух, Чеберячко, Стрінич (Денисов, 69), Канкава, Ротань, Матеус, Жуліано, Коноплянка (Федецький, 85), Селезньов (Зозуля, 77). Тренер — Гуанде Рамос.
Вилучено Канкаву, 84 (друге попередження).
Рефері — Карлос Гомес (Іспанія).
Ейндговен. Стадіон «Філіпс». 27 000 глядачів. 8 градусів.
«Дніпро» знову переміг ПСВ. Хоча зробити це було непросто. Господарі навіть забили першими, скориставшись провалом в обороні українського клубу. Але дніпропетровці досить швидко встановили рівновагу. Постаралися всі, але найбільше Стрінич і Селезньов.
Надалі гості діяли переконливо, прагнучи розвинути успіх. Хоча Дік Адвокат напередодні заявив, що вболівальники ПСВ не зрозуміли б, якби їх команда грала у такій манері. Але слова то одне, а гра — інше. «Дніпро» таки здобув заслужену перемогу і йде далі з першого місця.
— Ми провели гарний груповий етап, якісно зігравши не лише на виїзді з ПСВ, — поділився Гуанде Рамос. — Намагаємося завжди здобути перемогу, незважаючи на те, де граємо — вдома чи на виїзді. Бувають складніші поєдинки, бувають простіші. Сьогодні був складний. ПСВ намагався пройти далі, але ми провели хороший матч і перемогли. Щодо завершального поєдинку, то подивимося, в якому стані підійдемо до нього. Адже йому передуватимуть два важливі матчі в чемпіонаті України.
Одне слово, незважаючи на результат останнього туру, перше місце від «Дніпра» вже нікуди не подінеться, що дозволяє спокійно зосередитися на останніх матчах внутрішньої першості. А 6 грудня у домашній зустрічі з АІКом підопічні Рамоса можуть не хвилюватися, грати, насолоджуючись ситуацією, бо мети вже досягнуто.
Клейтон Гав’єр відзначився влученням.
 
Руслан Ротань (праворуч) — один з найкорисніших серед гостей.
Фото uefa.com.