Бюджетні дірки утворюються тому, що не всі чесно сплачують податки. Ось і у Рівному знайшлося підприємство, яке, вигравши тендер на будівництво школи у Дубровицькому районі на суму майже 18 мільйонів гривень та отримавши черговий транш у майже чотири мільйони, ухилилося від сплати податку на додану вартість. А це 609,8 тисячі гривень.

А ще згадане рівненське підприємство активно освоювало бюджетні кошти на будівництві доріг в області. Як розповіли в управлінні податкової міліції ДПС у Рівненській області, директор і тут умисно ухилявся від сплати податків. У бухгалтерському та податковому обліку керівник відобразив проведення безтоварних господарських операцій з придбання товарно-матеріальних цінностей (щебеневої продукції, бітуму нафтового, бордюрного каменю, цементу) майже на 10 мільйонів гривень з ознаками фіктивності. Всі фірми, у яких нібито закуповували необхідні матеріали для будівництва доріг, не мають виробничих потужностей та людських ресурсів для ведення господарської діяльності. Ці операції призвели до незаконного формування валових витрат з податку на прибуток та податкового кредиту з податку на додану вартість та несплати ПДВ на суму мільйон 60 тисяч гривень, а також податку на прибуток на мільйон 239 тисяч гривень.

Загалом за минулий рік підприємство ухилилося від сплати податків майже на 3 мільйони гривень. Тож стосовно директора порушено кримінальну справу.

За матеріалами УПМ ДПС у Рівненській області цього року порушено шістнадцять кримінальних справ щодо переможців тендерних закупівель та їх постачальників.