Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин провів традиційну онлайн-конференцію в соціальній мережі «Facebook».
На запитання, коли розпочне роботу новий парламент, В. Литвин відповів, що в період з 4 по 12 грудня. За його словами, нині обговорюється пропозиція відкрити перше пленарне засідання 12 грудня 2012 року о 12-й годині — 12.12.12. «В цьому щось є», — сказав В. Литвин.
Прогноз одного з користувачів соціальної мережі, що новий парламент, враховуючи його радикальний склад, може стати ще проблемнішим порівняно з нинішнім, В. Литвин назвав «досить точним».
У відповідь на запитання, як добитися від депутатів особистого голосування і щодо голосування за «Раду-3», В. Литвин нагадав, що він був автором законопроекту з цього питання. «До речі, щодо його підтримки дивовижну пасивність продемонстрували «борці» за персональне голосування, — зауважив глава парламенту. — Як і раніше, домагатимуся, безумовно, виконання конституційного припису особистим прикладом, як народний депутат».
Рішення про вибори міського голови Києва, за прогнозом В. Литвина, може бути прийнято тільки після узгодження політичних позицій. «Оскільки ціна міста, я думаю, багато в чому порівнянна з ціною Верховної Ради», — сказав політик.
В. Литвин попросив людей не хвилюватися щодо намірів запровадити 15-відсотковий податок із продажу валюти: «Прошу заспокоїтися, такого проекту закону в базі Верховної Ради вже немає. Гадаю, цей урок піде на користь усім».
А ще одну резонансну ініціативу — законопроект, який передбачає заборону продажу алкоголю з 20:00 до 11:00 ранку — В. Литвин назвав «черговим ходінням по граблях». «Це чергова спроба прикрити заборонами і обмеженнями невміння держави піднести людину, щоб вона не дивилася на світ через пляшку», — зазначив він.
Усі відповіді В. Литвина на запитання користувачів соціальної мережі можна прочитати на стіні його публічної сторінки http://www. facebook. com/lytvyn. volodymyr.