УЄФА відреагував на обурення данського «Нордшелланда» за результатами тріумфального для гірників поєдинку, який достроково вивів «Шахтар» у плей-оф. Хвиля невдоволення через порушення принципів фейр-плей Луїсом Адріано вилилася одразу після матчу на Європейський дім футболу у швейцарському Ньоні. Так, 21 листопада проти гравця донецького «Шахтаря» було заведено дисциплінарну справу у зв’язку з порушенням 5 статті дисциплінарного статуту («Принципи поведінки») під час матчу групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА з «Нордшелландом» у Копенгагені.
Українська команди відбулася, як то кажуть, легким переляком, адже рішення контрольно-дисциплінарної інстанції УЄФА стосуватиметься лише Луїса Адріано і не відіб’ється на результатах клубу. Як відомо, по завершенні матчу тренер гірників Мірча Луческу вибачився за гру Адріано і визнав порушення принципів чесної гри. Проте, за його словами, сам гравець пояснив свою поведінку виключно інстинктом нападника: «Я прийняв м’яч і відразу відправив його у ворота». З такою інстинктивною грою не зовсім погоджуються європейські футбольні експерти, зокрема арбітр ФІФА Бо Ларсен, який зізнався, що за свою 30-річну кар’єру  побачив таке порушення вперше. Нагадаємо, що Луїс Адріано скористався моментом, коли данці очікували повернення м’яча за принципами фейр-плей.
 УЄФА призначив розгляд справи на вівторок, 27 листопада. Спрогнозувати наслідки інстинктивної поведінки для Адріано наразі досить важко, адже Союз європейських футбольних асоціацій не може навести аналогічного випадку у практиці контрольно-дисциплінарного комітету.
Ньон, Швейцарія.