У рамках загальноукраїнської акції «Горнята для малят», започаткованої Оленою Дуб у соціальній мережі Facebook для збору горняток, чашок, аби потім передати їх вихованцям дитячих будинків, небайдужі кіровоградці вже зібрали більше 100 чашок. Приємно, що до акції долучилися цілі офіси та колективи, малеча та пенсіонери.
Першими в області благодійну ініціативу підтримали Кіровоградський прес-клуб та редакція програми «Ранкова кава» обласної державної телерадіокомпанії. Чашки збиратимуть до 10 грудня. А 11 грудня, у Всесвітній день дитячого телебачення та радіомовлення, журналісти планують відвезти зібране до дитячих будинків у Новоукраїнському, Добровеличківському та Новомиргородському районах.
— Чашка, горнятко — це те, що зігріває нас і дає відчуття затишку і, можливо, дому, символ затишку. Звісно, ми усвідомлюємо, що чашки — це далеко не основна потреба дітей, позбавлених батьківського піклування і побутового комфорту. Знаємо, що також діти потребують засобів гігієни, речей тощо. Та все ж... пропонуємо почати з малого — з горнят, — каже Олена Дуб.
— Просто подумайте, — закликають журналісти, — скільки у вас вдома чи в офісі чашок, і скількома із них ви реально користуєтесь. Тож якщо виникне бажання поділитися горнятком на користь дітей, яким не так пощастило, будемо дуже раді!
На пункти прийому горнят від громадян та колективів установ і організацій перетворилися офіс прес-клубу, що в супермаркеті «Копилка» по вул. 50 років Жовтня, та редакція програми «Ранкова кава» обласного телебачення на площі Кірова.
Своє горнятко передала «дівчинці, у якої немає мами» і маленька Сашенька Горобцова.
Фото із сімейного архіву.