Прокуратура Деснянського району Києва порушила кримінальну справу за фактом недотримання санітарних норм у дитсадку № 745. У макаронах і омлеті, якими годували малюків, СЕС знайшла бактерії групи кишкової палички. Дитячі страви тут готували з порушенням технології, а самі кухарі та вихователі виявилися носіями стафілококу. Справу порушили за ч. 1 ст. 325 КК України, винним загрожує штраф або позбавлення волі на строк до трьох років.
Про особливості місцевого меню «Голосу України» розповіли в прес-службі Деснянської прокуратури.
— Під час планової перевірки організації харчування проінспектували шість освітніх закладів району і в кожному виявили порушення. Жодна з відібраних фахівцями СЕС страв не відповідала нормам, — повідомив «Голосу України» перший заступник прокурора Деснянського району Назар Константинов.
Зокрема, за дорученням прокуратури санітарно-епідеміологічною станцією було проведено мікробіологічне дослідження дитячих страв у їдальні школи № 249. Тут до столу подавали тушковану картоплю та рибу, а щоб порції були більші, їх щедро приправляли... водою. Тому у стравах масова частка вуглеводів та енергетична цінність були нижчими від норми. М’ясо в борщі частково замінювали жирами. Схожі порушення виявили в їдальні школи-дитсадка «Мрія» та СШ № 322.
За результатами перевірки райпрокуратурою внесено подання до районної СЕС з проханням перевірити всі місцеві навчальні заклади, а прокуратурою міста — до КМДА з вимогою притягти до відповідальності посадовців управління освіти Деснянської РДА, які за законом мали б контролювати організацію дитячого харчування.