якщо в ньому буде враховано антисоціальні вимоги Міжнародного валютного фонду
 
Так народний депутат України від КПУ Спірідон Кілінкаров прокоментував те, що проект бюджету на 2013 р. недавно було передано представникам МВФ.
Парламентарій упевнений: на Україну очікує урізування соціальних статей і пільг, подорожчання тарифів на газ для населення.
«Комуністи категорично проти згубного співробітництва із МВФ і будь-якого його втручання в економічну й соціальну політику України. Так звана «допомога» Фонду не тільки ще глибше заганяє державу в боргову яму, а й заводить її далеко за рису соціального дефолту. А тому в бюджеті України не має бути жодної вимоги МВФ», — підсумував Спірідон Кілінкаров.
Крім того, як повідомляє прес-служба КПУ, народний депутат вважає, що ухвалений закон про продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення відкриває шлях до ринку землі. Спірідон Кілінкаров запевнив, що комуністи не голосували за продовження мораторію не тому, що відмовилися від своїх переконань щодо заборони продажу землі. «Ми не підтримували прийняття самого закону, який відкриває шлюзи для того, щоб українська земля продавалася», — запевнив Спірідон Кілінкаров.