Баскетбол. Як ми вже повідомляли, збірна України на фінальному турнірі чемпіонату Європи-2013  (Словенія, 4—22 вересня) виступатиме в групі А, де її суперниками будуть команди Франції, Великої Британії, Німеччини, Бельгії та Ізраїлю.

Наставник нашого колективу авторитетний американський фахівець Майк Фрателло (на знімку) прокоментував підсумки жеребкування:

— Участь в європейському чемпіонаті, котрий відбудеться у Словенії — це велика честь. У кожній з чотирьох груп є відмінні збірні, і змагання за вихід до наступної стадії відбуватимуться в умовах жорсткої конкуренції. Свою підготовку розпочнемо в липні і присвятимо багато часу вивченню суперників. 

Відтак зможемо оцінити, наскільки складною є наша група. Також розмірковуватимемо над нашими діями, щоб пройти в турнірі якомога далі.

Не втримався від коментаря і капітан збірної України Артур Дроздов (на знімку):

— У нас дуже цікава група, гідні суперники. Поки що ні з ким із французьких баскетболістів я не спілкувався, адже підготовка розпочнеться наступного літа, і ще не відомо, хто буде у складі збірної Франції. Як би там не було, але цікаво протистояти таким потужним командам.

Ми зазвичай добре налаштовуємося на сильних суперників, непогано з ними граємо. Із французами вже змагалися у відбірному турнірі. Але зарано говорити, хто є фаворитом нашої групи, бо не відомо, які будуть склади команд. Утім, збірна Франції — завжди сильний колектив. На попередньому чемпіонаті Європи вона посіла друге місце.

З командою Ізраїлю ми грали контрольні матчі. Одне слово, кожна збірна прагне вийти з групи, тому серйозно налаштовуватися треба на будь-якого суперника. Головне, який баскетбол демонструватимемо ми.

Фото Володимира КОТЛЕНКА (спеціально для «Голосу України»).