Хокей. Черговий раунд переговорів між профспілкою гравців і керівництвом НХЛ про підписання нової колективної угоди закінчився безрезультатно. Як повідомляє ESPN, зустріч відбулася за ініціативи членів профспілки, проте ніяких конкретних пропозицій представлено не було.
Це розчарувало помічника комісіонера ліги Білла Дейлі. Він заявив, що після попереднього етапу переговорів профспілку попросили висунути хоча б формальну пропозицію.
Тим часом НХЛ через локаут близька до того, щоб скасувати «Матч усіх зірок», який має відбутися 26—27 січня в Коламбусі.
Білоруси змінили тренера
Наставником збірної Білорусі з хокею призначено тренера ХК «Гомель» (Екстраліга) 41-річного Андрія Скабелку. Він замінить звільненого фінського фахівця Карі Гейккіля, повідомляє ФХРБ.
Як гравець нападник Скабелка виступав за російські клуби ЦСКА (Москва), «Торпедо» (Ярославль), «Ак Барс» (Казань), «Салават Юлаєв» (Уфа), «Сибір» (Новосибірськ), «Лада» (Тольятті), був учасником багатьох чемпіонатів світу, олімпійських турнірів, за збірну Білорусі провів 133 матчі, закинув 49 шайб, зробив 65 передач.
— Думаю, що ми вирішили правильно, доручивши команду, яка прагне завоювати олімпійську ліцензію, вітчизняному фахівцеві, — зазначив з цього приводу президент федерації хокею Білорусі Євген Ворсін.
Асистентом Скабелки буде тренер мінського «Динамо» (виступає в КХЛ) Олександр Андрієвський. Нагадаємо, що команда Білорусі є суперником українців в боротьбі за вихід на Олімпіаду-2014.
Вл. інф.
Грають збірні України та Білорусі.
Фото Павла КУБАНОВА.