У цьому турі сталася подія, про яку варто сказати. Форвард «Барселони» Ліонель Мессі забив свій 80-й м’яч у нинішньому році. Цей маленький чарівник відзначився двома влучаннями у ворота «Спартака» в Москві.

Але наша увага, зрозуміло, була прикута насамперед до своїх. Вирушаючи до Копенгагена, «Шахтар», звісно, планував виграти й офіційно оформити достроковий вихід до плей-оф. І ніхто, мабуть, не сумнівався, що лідер чемпіонату України реалізує задумане, бо за класом він надто переважає данський клуб. Але те, що сталося на 25-й хвилині, дещо засмутило. Нехай, як кажуть, усе залишиться на совісті Луїса Адріано, котрий зіпсував загальний святковий настрій, хоч і забив три м’ячі.

Промовчати про той випадок із неприємним присмаком було б неправильно. «Шахтар» пропустив першим, але швидко зрівняв рахунок. Та як він це зробив! Рефері вкинув спірного м’яча. Вілліан вибив його на половину поля господарів, дотримуючись правил чесної гри. Та, як з’ясувалося, фейр-плей — це не для Адріано. Він підхопив м’яча, пройшов до воріт данців (оборонці зупинилися), обіграв воротаря і забив...

Стадіон, природно, струсонуло від обурення, футболісти «Нордшелланда» розлютилися не на жарт. Вчинок донецького форварда наче стимулював їх, і вони знову вийшли вперед. 

Джон розібрався з опікунами на фланзі, прострелив у карний майданчик гостей, де Лорентцен прийняв м’яча спиною до воріт, розвернувся і за повної пасивності Раца пробив під поперечину.

Напруга на полі не спадала. Однак, на щастя, перед перервою гостям вдалося зрівняти рахунок. А після відпочинку «Шахтар» завдяки активним і результативним діям фактично зробив гру. Либонь, у роздягальні Луческу дав гарну прочуханку підопічним. Особливо оборонцям, котрі в першій половині припускалися грубих помилок. І на другий тайм «гірники» вийшли значно мобілізованішими і зібранішими. Незвичайної краси ударом Вілліан вивів «гірників» уперед. І стало зрозуміло, що «Шахтар» свого вже не віддасть.

Потім Адріано у результаті багатоходової комбінації забив свій другий, цього разу вже чесний, гол. А на останніх хвилинах він довів рахунок до надпереконливого.

Отже, можна стверджувати, що «Шахтар» подолав себе, виправив помилки і показав дуже змістовну і привабливу гру у другому таймі. Про це після поєдинку сказав і наставник «гірників» Мірча Луческу (на знімку):

— Звісно, я задоволений десятьма здобутими очками. Хоча мало б бути на одне-два більше. Чи вдала для нас нинішня осінь? Безперечно. Результати, показані в чемпіонаті, Кубку країни, Лізі чемпіонів, підтверджують це.

Ще хочу відзначити якість нашої гри. Вистави ми граємо незалежно від того, де виступаємо. У Копенгагені ми провели різні тайми? Так. Почали дуже нервово, знали, що нам необхідні три очки. Тому поспішали, помилялися в простих ситуаціях, що неприпустимо для таких технічних гравців, як наші.

Тренер донеччан сам загострив увагу на суперечливих ситуаціях у копенгагенському протистоянні та на помилках своїх підопічних:

— Першого м’яча нам забили, бо ми помилилися. Стосовно першого нашого голу — вибачаюся за всю команду, за те, що сталося. Я запитав про все в Адріано, на що він відповів: «На мене зробили передачу, і я як нападник на інстинкті забив гол». Потім так вийшло, що не дозволили супернику спеціально забити, а після того моменту стали помітно невпевненими. «Норшелланд» нас підловив і забив гол. Але після цього наша команда прокинулася і стала тим «Шахтарем», який усі знають. У перерві попросив, щоб припинили будь-які розмови на полі, показали свою гру. Гадаю, що результат міг бути і 8:3 на нашу користь. Задоволений командою, другим таймом, зрештою, ми достроково вийшли з групи і продовжимо виступи в турнірі навесні. І це добре для команди та її прихильників...

Вілліан на руках у Фернандіньо.

«Гірники» не приховують радості.

 

 

Фото shaktar.com.