У Мирославці Бердичівського району відкрили пам’ятник Сергію Горячому, який 31 рік очолював тут колгосп, що перетворився на потужне сільгосппідприємство, яке мало багатомільйонні обороти. Колгосп купував найновішу сільськогосподарську техніку, а в соціальну сферу вкладались такі кошти, про які тепер у районі можуть тільки мріяти.
Заслуги Сергія Горячого перед мешканцями Мирославки — неоціненні, вважає голова Бердичівської райдержадміністрації Володимир Збаражський, який ініціював встановлення у цьому населеному пункті погруддя колишньому керівнику колгоспу. Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук сказав під час відкриття пам’ятника, що знав Сергія Горячого з 1978 року:
— Це була неординарна особистість, якій вдавалося втілити в життя, здавалося б, навіть фантастичні ідеї. Він їздив усім тодішнім Радянським Союзом, переймав досвід і переконував усіх, що треба краще хазяйнувати.
Житомирська область.
На знімку: голова Бердичівської РДА Володимир Збаражський, народний депутат України Анжеліка Лабунська, голова облдержадміністрації Сергій Рижук під час відкриття пам’ятника.
Фото Катерини ТАРАНОВСЬКОЇ.