Понад 1800 осіб травмувалося. Такі дані днями на прес-конференції, присвяченій Тижню безпеки дорожнього руху, озвучив начальник УДАІ міста Києва Анатолій Курінний. За його словами, нині інспектори продовжують проводити профілактичну роботу серед учасників дорожнього руху — закликають пішоходів бути більш уважними на дорозі, а водіїв — не розмовляти по мобільному під час керування. Основна мета заходу — зменшити кількість постраждалих на столичних дорогах.

 

А. Курінний підбив також підсумки профілактичних заходів «Перевізник-зима-2012», які тривали з 22 жовтня по 12 листопада. 

«Працівниками ДАІ проведено 119 перевірок суб’єктів господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів. У 111 випадках були виявлені порушення Закону України «Про дорожній рух». Керівникам автогосподарств видано 95 приписів на усунення виявлених недоліків. До адміністративної відповідальності притягнуто 93 посадові особи», — зазначив він.

За словами очільника столичної Державтоінспекції, така профілактична робота дала й певні позитивні результати. 

Адже останнім часом спостерігається тенденція до зниження аварійності за участі перевізників порівняно з минулим роком. «Так, за 10 місяців нинішнього року зареєстровано 64 ДТП за участі перевізників, у яких 8 осіб загинуло та 71 людина отримала травми. За аналогічний період минулого року сталося 66 пригод, у яких 6 осіб загинуло та 81 травмовано», — підсумував А. Курінний.

За інформацією УДАІ міста Києва.