Краснодонський терком Укрвуглепрофспілки вимагає зупинити процес закриття шахти «Дуванна» ПАТ «Краснодонвугілля» в Суходільську. Профспілковий лідер Валерій Саванець звернувся з відкритим листом до міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка, а також до генерального директора компанії «Група «Метінвест», до структури якого входить ПАТ, із вимогою переглянути рішення про ліквідацію вугільного підприємства.
Генеральний директор ПАТ «Краснодонвугілля» Олександр Ангеловський вважає, що «в умовах падіння попиту на метал на європейських і світових ринках компанії простіше реструктурувати наявні потужності, ніж вкладати кошти в їхній розвиток».
У профспілці розуміють: економічні показники шахти нині — критичні. Однак у цій ситуації не винні ані трудовий колектив, ані керівництво підприємства. А рішення про «суху консервацію» прийняте врозріз зі стратегічною програмою розвитку вугільної промисловості України. Ліквідація єдиного містоутворювального підприємства Суходільська поставить шахтарське місто в ряд депресивних. Профспілки просять переглянути інвестиційну політику ПАТ «Краснодонвугілля» і залучити гроші на розвиток шахти. «Оцінювати діяльність шахт потрібно комплексно, орієнтуючись, зокрема, і на соціальні аспекти. Розвиток підприємства неможливий без розробки нових пластів, горизонтів, стволів і проведення капітальних виробок», — ідеться у зверненні.