Минулої суботи в обласному краєзнавчому музеї розпочав свою роботу постійно діючий опозиційний демократичний форум, який очолили кандидати у народні депутати України по 194-му (Черкаси) та 197-му (Канів) виборчих округах, представники «Батьківщини» Микола Булатецький та Леонід Даценко.
На форумі з участю лідерів обласних осередків «УДАРу», «Свободи», «Фронту змін», Руху, УНА—УНСО та кількох патріотичних громадських організацій було створено революційний комітет захисту волевиявлення виборців. У політичному зверненні до лідерів опозиційних сил Арсенія Яценюка, Віталія Кличка та Олега Тягнибока учасники зібрання зазначили, що не тільки у п’ятьох виборчих округах, серед яких 194-й та 197-й , спотворили результати голосування, а й по всій Україні.
— Тому ми закликаємо лідерів опозиції, — сказав Микола Булатецький, — думати й пам’ятати про те, що мандати народних депутатів добуті ними стражданнями і потом мільйонів чесних українців, слізьми розчарування Юлії Тимошенко, смутком і гнівом Юрія Луценка. Єдиним виходом з ситуації, що склалася, є відмова від легалізації новообраної з кричущими порушеннями Верховної Ради і проведення повторних, чесних, справедливих виборів.
Новостворений ревком захисту волевиявлення виборців зажадав від Президента України звільнити голову Черкаської ОДА Сергія Тулуба, начальника УМВС у Черкаській області Валерія Дернового, а також ряд голів райдержадміністрацій за незаконне втручання у виборчий процес та встановлення результатів голосування.
 
Черкаська область.