Тривале протистояння між керівництвом районної та міської влади в курортному Генічеську вже хлинуло на вулиці. 

 Приводом стало відключення обладнання міськводоканалу за борги перед енергетиками, внаслідок чого місто на добу залишилося без води. Тоді близько трьохсот обурених мешканців вийшли одразу на два мітинги — одні вимагали відставки міського голови Олександра Пінаєва, стосовно якого УБОЗ склав протокол про порушення антикорупційного законодавства, інші, на чолі із самим Пінаєвим, добивалися відсторонення голови Генічеської райдержадміністрації Херсонщини Сейтумера Німетуллаєва.

Прикметно, що на санкціонований мітинг на підтримку міського голови, де виступав сам Олександр Пінаєв, і який відбувався в робочий час, чомусь «цілком добровільно» вийшли працівники комунальних підприємств. До того ж генічани зауважили, що транспаранти з критикою опонента міського голови (Сейтумер Німетуллаєв у акції участі не брав, а от про поновлення водопостачання домовився) були закріплені... на тракторах міськводоканалу, що мали б виконувати земляні роботи, а натомість використовувалися як «бойові агітаційні машини». Між прихильниками обох лідерів мало не виникло бійки. Втручання міліції не знадобилося, але поява на мітингу тракторів комунального підприємства вочевидь її зацікавила.

— Зараз з’ясовуємо, чому комунальна техніка в робочий час знаходилася на мітингу, і чи не бюджетним коштом оплачувалося для неї пальне, — каже начальник Генічеського РВ УМВС Херсонщини, майор Денис Смоляров.

У райдержадміністрації останніх подій не коментують, посилаючись на те, що не можуть впливати на політичні симпатії та антипатії. Тим часом представники депутатської більшості в Генічеській міськраді надіслали до її апарату лист з вимогою включити до порядку денного наступної сесії питання про дострокове припинення повноважень міського голови. Але сесія може бути скликана тільки за розпорядженням самого Олександра Пінаєва, а він пішов у відпустку.

Фото інформаційного порталу «Новий візит» (Генічеськ).

 

Техніка міськводоканалу Генічеська «мітингує» у робочий час.