Сьогоднішнє пленарне засідання парламенту за потреби може бути продовжено до завершення розгляду запланованих питань, упродовж дня депутати розглядатимуть питання які уряд вважає невідкладними, щодо яких Президент застосував право вето, а також про ратифікацію угод, призначення і звільнення суддів, повідомив на брифінгу після погоджувальної ради глава парламенту Володимир Литвин (на знімку). Наступне й останнє пленарне засідання парламенту нинішнього скликання відбудеться 4 грудня. Водночас Голова Верховної Ради зауважив: якщо виникне потреба в додаткових пленарних засіданнях, Кабінет Міністрів внесе проект держбюджету-2013, може бути проведено додаткове пленарне засідання парламенту — для цього потрібне рішення двох фракцій або п’яти парламентських комітетів.
На запитання про обрання нового Голови Верховної Ради В. Литвин відповів, що йому цю посаду в новому парламенті ніхто не пропонував. «Було б дивно, якби мені запропонували цю посаду, адже у Верховній Раді є як мінімум 445 спікерів», — сказав він, додавши, що хотів би завершити свою каденцію на посаді Голови Верховної Ради з прийнятим держбюджетом-2013. 
Глава парламенту також висловився за ухвалення змін до виборчого закону щодо повторних виборів в одномандатних округах. На думку В. Литвина, чинний закон про вибори народних депутатів виписано в такий спосіб, що результати можна і треба встановити. «ЦВК, кажучи про проблемні округи, повинна була витребувати виборчу документацію і своїми власними силами провести підрахунок голосів і прийняти відповідне рішення, — сказав він. — Коли я чую розмови, що не можна було встановити результати виборів, у мене постає запитання: а що було зроблено, щоб встановити результати виборів? Очевидно, треба ставити питання про порушення кримінальної справи, а за тими бюлетенями, які не викликають сумнівів, встановити результати виборів». В. Литвин застеріг від ухвалення таких змін до виборчого закону, за якими можна буде оспорювати результати виборів у кожному окрузі. «Ми так далеко можемо зайти, — наголосив він. — Треба чітко виписати всі обставини, за яких можуть проводити повторні вибори».
У новому парламенті, переконаний В. Литвин, має бути персональне голосування депутатів. Він нагадав, що свого часу вносив проект закону про процедуру персонального голосування, виходячи з конституційного припису і рішення Конституційного Суду, та це рішення не знайшло підтримки. «Однак рішення про введення в дію нової системи «Рада», яка ще не сертифікована, треба прийняти, — сказав глава парламенту. — Бо, за великим рахунком, нинішня система «Рада» повністю випрацювала свій ресурс і в багатьох випадках вона тримається на чесному слові».