Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов (на знімку) на брифінгу після погоджувальної ради повідомив, що вранці розмовляв із Прем’єр-міністром із приводу готовності держбюджету-2013. І прем’єр йому повідомив, що уряд працює над цим документом у напруженому графіку, хоче ще погодити низку параметрів із МВФ і обіцяє впоратися з цим питанням через тиждень.
У підготовчій робочій групі, за словами О. Єфремова, Партія регіонів матиме за квотою 12 осіб. «Логічно було б, щоб очолив цю групу голова партії Микола Азаров, — сказав політик. — Але остаточного рішення з цього питання ще не ухвалювали».
На запитання, які комітети партія влади готова віддати опозиції, О. Єфремов зазначив, що до завершення діяльності робочої групи передчасно говорити про бажання отримати певні комітети. Водночас О. Єфремов повідомив, що партія влади пропонуватиме опозиції «традиційно» ті комітети, які можуть вплинути на громадську думку — зокрема, комітет зі свободи слова та інформації.
Лідер фракції Партії регіонів також висловився за необхідність прийняття змін до виборчого закону. О. Єфремов відповів, що рішення ЦВК про повторні вибори було «чисто політичним», оскільки законодавством не передбачена процедура повторних виборів. На його думку, ЦВК повинна була діяти в такий спосіб: якщо на одній дільниці підраховано голоси, навіть за результатами однієї дільниці надається перемога тому або іншому кандидатові. Однак ЦВК на це не пішла й звернулася до Верховної Ради щодо перевиборів у проблемних округах. Представники опозиції спочатку заявили, що наполягають на перевиборах у цих округах, але без внесення змін до законодавства цю проблему не розв’язати. «У нас була обіцянка, що до кінця виборів ми не змінюватимемо законодавство, — сказав О. Єфремов. — Ми його виконали. Тепер треба домовитися, як із цієї ситуації вийти. Я б не шукав винних деінде. Виходить, ми щось не допрацювали в нашому законодавстві й надалі повинні врахувати ці моменти. Гадаю, до наступних виборів буде взагалі змінено конструкцію виборчого закону». Однак регіонали не наполягають на ухваленні змін до закону про вибори нинішнім складом парламенту. Адже повторні вибори, швидше за все, будуть проводитися в березні. Тому, якщо наступний склад парламенту на початку своєї роботи прийме рішення про зміни до виборчого закону, він вкладеться в часовий чинник.
О. Єфремов також повідомив, що Партія регіонів витратила на виборчу кампанію 217 мільйонів гривень. Більшість цих коштів пішла на рекламу — білборди, газети та іншу агітпродукцію.