В Індустріальному суді Дніпропетровська відбулося перше засідання у справі дніпропетровських «терористів». На ньому захист підсудних висунув одразу кілька клопотань, у тому числі, і щодо змінення умов утримання обвинувачених та розгляд справи судом присяжних. Усі ці клопотання були відхилені.

На сьогодні з чотирьох підозрюваних у злочині В. Ф. повністю визнав свою провину, а В. С. — частково, про що в ході судового слухання розповів заступник начальника відділу Генеральної прокуратури Олександр Гладких.

Як повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної прокуратури, судовий розгляд кримінальної справи за обвинуваченням чоловіків у створенні терористичної групи (ч. 1 ст. 258-3 КК України), замаху на злочин (ч. 2 т. 15 КК України), терористичному акті, скоєному за попередньою змовою групою осіб, що призвело до загибелі людей (ч. 2 ст. 258, ч. 3 ст. 258), та незаконному поводженні з вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 КК України), а також Л. П. — у терористичному акті, скоєному за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 258 КК України) та незаконному поводженню з вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 КК України), та Д. Р. — у терористичному акті, скоєному за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 258 КК України), і надалі проходитиме у відкритому режимі.

8 листопада 2012 року відбувся попередній розгляд зазначеної кримінальної справи, на якому Індустріальним районним судом призначено наступну дату її розгляду — 27 листопада 2012 року.

Нагадаємо, що затримані 1 червня цього року четверо дніпропетровців звинувачуються у скоєнні 8 терористичних актів, що сталися у Харкові, Запоріжжі та Дніпропетровську. В результаті цих подій постраждало 35, загинула одна особа.