Чотирилапі вихованці Кінологічного центру при УМВС України у Рівненській області на кличку Жак, Діна та Ельза днями мали надзвичайне завдання. Вони не мчали за злочинцями, не шукали наркотики, не допомагали знешкодити вибухівку, а тішили всіма цими навичками вихованців Чудельської школи-інтернату №1, що в Сарненському районі.
 
У кінологічному центрі 23 собаки. Але до чудельських школярів кінологи привезли трьох своїх чотирилапих підопічних — про кожного розповіли малечі. Так, найдосвідченіший у всьому підрозділі Жак уже шість років віддано «бореться» зі злочинністю. Саме завдяки його гострому нюху міліціонери нещодавно затримали крадія. Справжнім професіоналом-пошуковцем є вівчарка Діна. Про неї кінологи відгукуються як про універсальну тварину. Вона здатна як знайти людину, так і загублену річ за запахом. Її здібності вже не раз ставали в нагоді міліціонерам. Найменшою гостею дітей була дев’ятимісячний сенбернар Ельза. Вона й стала улюбленицею малечі. Незважаючи на свій юний вік, Ельза з легкістю знайшла пакет з удаваною вибухівкою під час показових виступів для малечі. Усі ж тварини, відчуваючи непідкупну дитячу радість, з легкістю виконували поставлені перед ними завдання.
— Ми вирішили влаштувати для дітей свято й привезли в навчальний заклад своїх чотирилапих друзів, — каже старший інспектор Кінологічного центру при УМВС Тетяна Бяла. — Вирішили показати, що вони вміють як затримувати злочинців та шукати наркотики, так і виконувати команди загального курсу дресирування. Я сподіваюся, що наш приїзд приніс тільки радість і позитивні емоції.
Справді, у вихованців школи-інтернату (а це діти з обмеженими фізичними можливостями) ця зустріч викликала цілу феєрію емоцій, яких вони не приховували.
 
Олена ДУДКО, працівник СЗГ УМВС України у Рівненській області.

Фото автора.