Новообрані народні депутати від Тернопільщини готові до радикальних дій у новому парламенті. «Ми будемо діяти як парламентськими, так і непарламентськими діями, — заявив у прес-клубі новообраний народний депутат, нинішній голова Тернопільської облради Олексій Кайда (ВО «Свобода»). — Будемо виводити людей на вулиці, бо тільки вулиця здатна вплинути на нинішню владу».
Тернопільські депутати (їх у новому парламенті буде вісім: троє — від партій, п’ятеро — мажоритарники, всі — опозиційні) разом із політичними силами, які вони представляють, домагатимуться проведення дострокових президентських і парламентських виборів, покарання винних у фальсифікаціях на минулих парламентських виборах, відставки уряду Миколи Азарова, силових міністрів, звільнення Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Першочерговими завданнями є також скасування харківських угод, скандального мовного закону, прийняття пакета законів щодо протидії корупції. На думку Олексія Кайди, влада робить усе для того, щоб нинішнім складом парламенту прийняти закон про референдум і обирати президента в парламенті, а також протягнути закон про державний бюджет на 2013 рік. «Ми будемо наполягати на тому, щоб бюджет на наступний рік приймався новообраними депутатами», — сказав він.
Депутат від «УДАРу» Ігор Побер вважає, що найбільшим випробуванням для опозиційних сил стане висунення спільної кандидатури на виборах Президента України. На його думку, вони можуть відбутися раніше, ніж 2015 року. «Якщо ми підемо на президентські вибори трьома колонами, то запитання «хто виграє» є риторичним», — сказав він. Ігор Побер мало вірить, що частина депутатів від «УДАРу» перейде до провладних фракцій. Напівжартома-напівсерйозно він зауважив, що у такому випадку вони стануть особистими ворогами Віталія Кличка. Він також зауважив, що суперечностей між «УДАРом» і «Свободою» не існує, вони є в об’єднаній опозиції.
 
Тернопільська область.