Із 1 січня 2013 року набирає чинності Закон України «Про громадські об’єднання». Це внесе певні зміни і в повноваження та роботу громадської ради, яка вже давно діє на постійній основі при виконавчому комітеті в Кіровоградській міській раді. До її складу входять найактивніші жителі міста, представники різних громадських об’єднань, творчих спілок тощо. Очолює громадську раду керівник Федерації профспілок області Сергій Петров.
Днями відбулося засідання громадської ради, на якому міські активісти обговорили взаємодію органів місцевого самоврядування та громадських об’єднань щодо збереження громадою міста своїх територіальних надбань.
Зокрема, за пропозиціями членів громадської ради профільні підрозділи виконавчих органів міської ради та територіальні управління відомств мають детально опрацювати питання щодо відновлення роботи добровільних народних дружин, передачі камер відеоспостереження, що використовувалися на виборах, школам та дитсадкам.
Також в Кіровограді вже переймаються питанням, яким буде новий склад громадської ради, щоб робота її стала ще ефективнішою і результативнішою.
У роботі ради традиційно взяли участь міський голова Кіровограда Олександр Саінсус, секретар міської ради Ігор Волков, керівники управлінь і відділів органу міського самоврядування.
 
Кіровоградська область.