Днями начальник Придніпровської залізниці Олександр Момот та заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадій Темник урочисто відкрили рух нового швидкісного електропоїзда «Hyundaі» сполученням Дніпропетровськ—Київ. Відтепер дорога з обласного центру до столиці стала ще швидша і становить замість шести п’ять годин.

Електропоїзд «Hyundaі Rotem» розвиває швидкість до 160 км/год. Він складається з дев’яти вагонів: три першого та шість другого класу. У поїзді 579 місць. Кожен вагон обладнано системою вентиляції і кондиціювання повітря і пристосовано для безперешкодного пересування людей з особливими потребами.

Як зазначив начальник Придніпровської залізниці Олександр Момот, щоб швидкісний рух сполученням Дніпропетровськ—Київ став можливий, більш як півроку тривала підготовка ділянки Дніпропетровськ—П’ятихатки. Тут було модернізовано 22,9 кілометра колії, 13 комплектів стрілкових переводів замінено новими на залізобетонних брусах, виконано великий обсяг ремонтних робіт, до необхідних габаритів приведено 10 пасажирських платформ. Загальна вартість робіт на ділянці Дніпропетровськ—П’ятихатки перевищила 109 мільйонів гривень.

А ось для пасажирів базова вартість проїзду у поїздах «Інтерсіті+» за маршрутом Київ—Дніпропетровськ становитиме у 

1 класі — 335,47 гривні, у 2-му — 226,56. При оформленні проїзду в напрямку «туди—назад» діятиме знижка — 10 відсотків від вартості проїзду.

За бажанням пасажирів, які їдуть першим класом, у квиткових касах вокзалу до вартості проїзду можна включити продуктовий набір.

Фото надано прес-службою ОДА.

Новий поїзд уже вирушив у путь.

У вагоні — затишно і комфортно.