Київське міське територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало ПАТ «Київхліб» привести ціни на свою продукцію «до рівня, який був би можливим за умов існування значної конкуренції на ринку». З’ясувати, що саме криється за цим загадковим формулюванням, нашим журналістам не вдалося — єдина обізнана у цьому працівниця відділення учора перебувала на колегії. Пізніше в. о. голови цієї структури порадила звертатися по коментарі до керівника відділення, який повернеться наступного понеділка. 
Нагадаємо, що вже з цього понеділка підприємство підвищило оптово-відпускні ціни на хліб «Український столичний» подовий та батон «Київський нарізний» на 63 та 23 копійки, або на 17 і 9,7 відсотка відповідно. Вартість хліба так званих соціальних сортів залишилася незмінною. Тим часом у багатьох магазинах продавці переписали цінники й на батон «Нива», який місцева влада зараховує до соціальних. У двох крамничках на Шулявці з понеділка він коштує так само, як і неупакований «Київський», — 3 гривні 84 коп.
Центральна і місцева влада вважають дії пекарів необгрунтованими. Їхні заяви зводяться до пояснень про непогані види на врожай і наявність в розпорядженні Аграрного фонду достатньої кількості борошна, яке той реалізує виробникам хліба за цінами, нижчими за ринкові.
Експерти ж нагадують, що борошно в собівартості буханців не сягає навіть половини (за словами аграрного міністра, тільки 35 відсотків), а остаточну ціну хліба найбільше підштовхують видатки на електроенергію, транспорт та заробітну плату. Для подорожчання є абсолютно об’єктивні причини, зазначають експерти. До речі, в офіційній відповіді на запит «Голосу України» цього не відкидали й працівники Головного управління економіки та інвестицій КМДА: «Економічні підстави для зростання витрат виробництва хліба є...»
Хай там як, а фахівці міського відділення АМКУ вважають, що ПАТ «Київхліб» «завищило кількість борошна та вартість іншої сировини на виробництво хліба «Українського» подового та батона «Київського», що призвело до необґрунтованого збільшення повної собівартості...»
«Поглиблений аналіз статей витрат у розрахунковій калькуляції на згадану продукцію свідчить про необґрунтоване підвищення оптово-відпускних цін». Таке повідомлення можна було прочитати на сайті АМКУ.
Про результати розгляду рекомендацій цього відомства пекарі мають поінформувати у десятиденний термін.