Оператори автозаправки біля Антонівського мосту під Херсоном перелякалися не на жарт: щойно до АЗС підкотив мікроавтобус «Мерседес», як на його водія з пасажиром навалилися четверо чоловіків, скрутили їх і поклали на асфальт. Працівники заправки подумали, що стали свідками нападу грабіжників, тому вже збиралися викликати міліцію. Та з’ясувалося, що міліція вже тут: на АЗС успішно завершилася операція зі знешкодження злочинного угруповання наркодилерів.
Організували його двоє мешканців сусіднього міста Цюрупинська, один з яких уже притягувався до відповідальності за зберігання наркотиків, але був відпущений судом під заставу. На волі городянин зустрів свого однокласника — той повернувся до рідного міста, закінчивши навчання в харківському юридичному вузі, і шукав роботу. Старий друг запропонував свіжоспеченому 24-річному юристу зайнятися збутом марихуани. І дипломований правознавець погодився. Спільники десь придбали за оптовою ціною шістдесят склянок канабісу і розраховували перепродати свій товар у Херсоні за сто тисяч гривень. Виїхавши на зустріч із покупцями (їх роль грали офіцери обласного управління боротьби з незаконним обігом наркотиків, перевдягнуті в цивільне), організатор угруповання про всяк випадок прихопив із собою обріз, перероблений з мисливської рушниці 12-го калібру, яку він украв у родичів своєї знайомої. Обріз був заряджений картеччю і лежав у кабіні під сидінням.
Тепер уже однокласникам виправної колонії не уникнути. Та постає інше болюче питання: хоча міліцейське керівництво області публічно наголошує, що наркоторговці мають сидіти в тюрмі, ті чомусь уже невдовзі після затримання знову опиняються на волі і продовжують заробляти на своїх земляках, чи то їх на голку саджаючи, чи заради наживи відкриваючи їм доступ до дурманної коноплі. Однак правоохоронці звинувачують у надмірній поблажливості до кримінальних бізнесменів районні суди. За даними того ж УБНОН УМВС Херсонщини, тільки нинішнього року міліція за підозрою у торгівлі чи зберіганні наркотиків затримала 205 чоловік, але судді санкціонували їх арешт лише в 131 випадку.