Центральна виборча комісія затвердила порядок розгляду документів осіб, обраних депутатами в загальнодержавному багатомандатному та одномандатних виборчих округах, для реєстрації їх народними депутатами. Зазначеним порядком, як повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК, передбачено, що обрана особа подає до Центральної виборчої комісії необхідні документи не пізніш як на двадцятий день з дня офіційного оприлюднення результатів волевиявлення. 

Водночас у додатку до вказаного порядку, оприлюдненому на сайті ЦВК, зазначається: особа, обрана депутатом не пізніше як на 20-й день з дня офіційного оприлюднення результатів виборів може звернутися до ЦВК із заявою про наявність поважних причин, які перешкоджають поданню документів, необхідних для реєстрації депутатом. До вказаної заяви, на підтвердження зазначених у ній обставин, додаються відповідні документи (довідка, у тому числі медична, листок тимчасової непрацездатності, виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців з відміткою про знаходження фізичної особи-підприємця в процесі припинення підприємницької діяльності тощо). За результатами розгляду зазначеної заяви ЦВК приймає рішення про визнання вказаних ним причин поважними та встановлює йому інший строк подання документів для реєстрації депутатом, або відмовляє у визнанні цих причин поважними.

Крім того, ЦВК за певних умов може визнати особу, обрану депутатом, такою, яка не набула депутатського мандата. Це, зокрема, неподання документів, необхідних для реєстрації; відмова від депутатського мандата, або виникнення інших причин та обставин, пов`язаних з припиненням громадянства України, вибуттям за межі країни на постійне проживання чи з метою отримання політичного притулку, визнанням недієздатним, набранням законної сили обвинувальним вироком суду за вчинення умисного злочину, або у зв’язку зі смертю. У такому разі ЦВК визнає обраним депутатом наступного за черговістю кандидата у виборчому списку відповідної політичної партії у загальнодержавному окрузі, або призначає повторні вибори у відповідному одномандатному окрузі.

Крім того, ЦВК внесла деякі зміни до складу ОВК з виборів народних депутатів одномандатного виборчого округу № 132, утвореної відповідно до постанови ЦВК від 26 серпня 2012 року № 604 «Про утворення окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року».