Але його треба набагато більше. А ще — якісного і дешевого
Забезпечення молоді житлом буде ефективнішим, коли відбуватиметься в рамках реалізації Державної цільової програми «Доступне житло». Про це сказав Президент України Віктор Янукович під час зустрічі зі студентськими лідерами (на знімку).
Наявна на сьогодні програма з будівництва молодіжного житла, на переконання глави держави, реалізується недостатньо ефективно і не задовольняє реальних потреб молоді. «Будується молодіжне житло, але його треба набагато більше», — сказав він, додавши, що таке житло має бути якіснішим і дешевшим.
Нині, зазначив Президент, програма з будівництва доступного житла вже реалізується. «В уряді створюється така організаційна структура, яка займатиметься цим питанням», — зазначив він. В. Янукович додав, що йдеться про систему, за якої громадяни отримуватимуть житлові кредити на 20—25 років під 3 відсотки річних.
«Як тільки ця програма запрацює, швидше за все, програма молодіжного будівництва сама по собі відпаде. Вона стане невід’ємною складовою програми «Доступне житло», — сказав Президент.
«Уже йде цей процес. Уже виділяється земля, під неї підтягуються комунікації — це робить місцева влада, визначаються будівельники, які в цій програмі працюватимуть», — зазначив глава держави.
Віктор Янукович також наголосив на необхідності прискорити прийняття закону «Про вищу освіту». Глава держави нагадав, що розгляд відповідного законопроекту наразі завершує Кабмін — далі документ буде відправлено до Верховної Ради. Президент висловився за доцільність залучення студентства до роботи над зазначеним законопроектом.
*** 
А вчора Президент України взяв участь в урочистому зібранні, яке відбулося в палаці «Україна» з нагоди Дня працівника сільського господарства.
Фото Андрія МОСІЄНКА (Прес-служба Президента України).