План десяти місяців з наповнення місцевих бюджетів Рівненщина перевиконала на 24 мільйони гривень. До загального фонду бюджету області за цей період надійшло 1,63 мільярда гривень власних доходів, що на 145 мільйонів більше, ніж за аналогічний період минулого року.
— Приріст надходжень відбувся в усіх районах і містах області, — розповідає голова Рівненської ОДА Василь Берташ. — Найкраща динаміка простежується у Млинівському, Дубенському, Гощанському та Радивилівському районах — плюс 20—27 відсотків порівняно з минулим роком. Це результат ретельного аналізу економічного потенціалу кожного міста та району. Додатковими 25 мільйонами гривень поповнилися скарбниці за рахунок ресурсних платежів, що свідчить про господарський підхід місцевої влади та встановлення економічно обґрунтованих орендних ставок.
Цьогорічною новацією в наповненні бюджетів сільських рад став спеціальний збір на дикорослі рослини, запроваджений Рівненською облрадою. Завдяки цьому платежі від природних багатств зросли у півтора разу порівняно з минулим роком. Тож ті місцеві бюджети, де населення збирає чорниці, журавлину та інші ягоди, а також гриби, з початку року отримали майже три мільйони гривень на розв’язання проблем своїх територіальних громад.
Водночас завдяки виконанню завдань Мінфіну обласна казна одержала додаткові надходження із держскарбниці в сумі 13,7 мільйона гривень. А загалом за десять місяців Рівненщина із загального фонду держбюджету отримала 
3 мільярди 182 мільйони гривень дотацій і субвенцій.
 
Рівне.