Фонд «Рідна країна» та Радіо «Ера Fm» започаткували новий просвітницький проект «Головні пісні України», присвячений ювілею відомого поета Андрія Малишка. Ініціатор — заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко (на знімку) нагадав, що цей проект є продовженням спільних проектів фонду «Рідна країна» та Радіо «Ера FM», присвячених генієві Тараса Шевченка, 20-й річниці незалежності України та 200-річчю від дня народження Євгена Гребінки.
Як відомо, у 2011 році з нагоди 150-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка в Україні Фондом «Рідна країна» спільно з Радіо «Ера FM» було реалізовано проект, під час якого відомі українці читали в радіоефірі твори поета. Тоді серед громадських та політичних діячів, які виявили бажання взяти участь у проекті, були політики Володимир Литвин, Микола Томенко, Олександр Мороз, В’ячеслав Кириленко; актори Наталя Сумська та Анатолій Хостікоєв; співаки Ніна Матвієнко, Віталій Козловський; композитор і скрипаль Кирило Стеценко; поет та письменник Микола Сом; олімпійська чемпіонка Наталя Добринська та багато інших.
Окрім того, в 2011 році до Дня незалежності України фонд та радіо провели проект «Ровесники незалежності про Україну». В ефірі Радіо «Ера FM» у виконанні двадцятирічних студентів із різних регіонів України звучали твори видатних українських поетів про Україну. Слухачі почули вірші Тараса Шевченка, Лесі Українки, Василя Симоненка, Володимира Сосюри, Павла Тичини, Івана Франка, Ліни Костенко, Олександра Олеся, Миколи Вінграновського тощо.
Ще один спільний проект фонду та радіо було приурочено до 200-річчя з дня народження друга Тараса Шевченка, видатного українського поета-байкаря Євгена Гребінки, і називався він «Так творилася українська література!». Тоді у виконанні визначних сучасних артистів, спортсменів, політиків (Миколи Томенка, Наталі Сумської, Анатолія Хостікоєва, Олени Бондаренко, Ніни Матвієнко та інших) в ефірі звучали уривки з геніальних творів Євгена Гребінки «Очи черные», «Українська мелодія», «Ведмежий суд», «Вовк і Огонь», «Лебідь і Гуси», «Так собі до земляків» тощо.
М. Томенко зауважив, що попередні проекти отримали позитивну оцінку фахівців та громадськості, а їх реалізація засвідчила, що любов до України та повага до великих українців об’єднує всіх громадян України.
Підсумовуючи, повідомила прес-служба політика, Микола Томенко висловив сподівання, що новий проект «Головні пісні України» також буде успішний. «Переконаний, що такими проектами крапля за краплею ми відроджуємо нашу культуру, нашу спадщину», — підкреслив він.