Переможцем змагань на звання «Краще спортивне село України—2012», фінальна частина яких відбулася у Ворохті на Івано-Франківщині, стала команда з Северинівки Жмеринського району Вінницької області.

Змагалися команди з усіх 24-х областей країни, а також республіки Крим. Неодмінною умовою для учасників було проживання і реєстрація у сільській місцевості впродовж не менше року.

Спортсмени мірялися силами у шести видах спорту: волейболі, міні-футболі, настільному тенісі, гирьовому спорті, перетягуванні каната та шашках. У двох з них представники Вінниччини вибороли перші місця — з волейболу і в перетягуванні каната. Були призерами в інших видах. У загальному підсумку набрали найбільшу кількість балів і отримали у нагороду кубок та звання «Краще спортивне село України-2012».

— Наша команда вдруге бере участь у таких змаганнях, — каже сільський голова Северинівки Олександр Христюк. — Перший млинець виявився глевким — торік опинилися аж на 12-му місці, соромно було додому повертатися. Тоді поставили за мету реабілітуватися перед земляками, протягом року активно готувалися — і ось маємо результат. У Ворохті нашу команду з 17 спортсменів активно підтримували 23 уболівальники. Бути разом з атлетами їм вдалося завдяки підтримці Жмеринської районної державної адміністрації, яка виділила кошти і транспорт на поїздку.

Звання найкращого спортивного села Северинівка підтверджує ще й тим, що тут кожного року проводять низку змагань, найпопулярніші серед яких — турніри «Козацькі забави» за участю сільських команд Жмеринщини та «Дружба районів», на які запрошують спортсменів із сусідніх районів своєї області та Деражнянського, що на Хмельниччині. Переможцями турніру сусідів нинішнього літа стали господарі. Три роки поспіль сільська футбольна команда виборює першість у районних змаганнях. Чимала заслуга в успіхах сільських спортсменів інструктора зі спорту Анатолія Бедрака. Кошти за роботу він отримує від сільської ради, де створили таку незвичну посаду.

Друге місце у змаганнях «Краще спортивне село України» здобула команда Великодальницької сільської ради Біляївського району Одеської області, третє — представники Великогаївської сільської ради Тернопільського району.

Вінницька область.