У Харкові прийняли концепцію програми підготовки і проведення ігор фінальної частини чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року. 
Але насамперед для цього місту необхідно побудувати спортивну арену на 10—15 тисяч глядачів. Її планують спорудити поруч зі стадіоном «Металіст», вже тривають переговори з потенційним інвестором.
Крім того, для проведення чемпіонату Європи необхідні три тренувальні майданчики. У Харкові це будуть Палац спорту, який необхідно реконструювати, а також зал ДЮСШ № 7 і майданчик спорткомплексу «Політехнік».
Попри те, що в початковому рішенні ФІБА Харків претендує тільки на проведення матчів першого групового турніру, спортивні функціонери запевняють, що місто боротиметься за ігри фіналу і має для цього всі підстави.
Правда, для проведення Евробаскету Харкову необхідно виконати одну важливу вимогу. У місті, яке збирається прийняти матчі чемпіонату Європи з баскетболу, має бути команда Суперліги. Нині у Харкові немає такого колективу, але «Авантаж-Політехнік» є лідером Вищої ліги і має непогані шанси на підвищення у класі.
Міська влада зацікавлена в чемпіонаті європейського рівня ще й тому, що це черговий поштовх для розвитку міської інфраструктури. Уже є кілька цікавих проектів, які планують включити в цільову програму підготовки до Євробаскету. Наприклад, обладнання велосипедних доріжок або ж продовження будівництва метро в напрямку аеропорту.
Щодо готелів, то після проведення Євро-2012 Харків забезпечений ними на будь-який смак і гаманець.
Харків.
Чемпіонат Суперліги дуже популярний в Україні.
Фото Євгена КРАВСА.