Футбол. У суспільстві триває жвава дискусія щодо запрошення Федерацією футболу України на посаду тренера збірної Андрія Шевченка. Звісно, цікаві насамперед думки фахівців. Природно, вони висловлюють різні точки зору.
Олег Лужний, головний тренер «Таврії»:
— Шевченко — блискучий гравець. Вважаю, що він повинен стати і вправним тренером. Андрій діставав вишкіл у знаменитих наставників, зокрема, у Валерія Лобановського. А те, що у нього немає тренерського досвіду, то це, як на мене, не є великою проблемою. Отже, Андрій — цілком реальна кандидатура.
Сергій Ребров, асистент тренера ФК «Динамо» (Київ):
— Це величезна відповідальність перед уболівальниками, гравцями. Не маючи досвіду, звалити на себе такий вантаж — справа надсерйозна. Крім того, тренеру збірної необхідно постійно перебувати в Україні і бути в курсі всіх подій. Якщо Андрій до цього готовий, то багато хто буде радий.
Валерій Газзаєв, заслужений тренер Росії:
— Шевченко має досить великий авторитет і добру репутацію. Навіть той факт, що у нього немає тренерського стажу, не є істотним мінусом. Думаю, досвід, отриманий протягом ігрової кар’єри під крилом авторитетних фахівців, має величезне значення. Тим більше, робота з національною командою відбувається не в щоденному режимі. А це говорить про те, що потрібно більше перейматися психологією гравців і вибором тактики. Андрій, гадаю, прекрасний мотиватор. У всіх своїх клубах він був лідером. Ця якість йому має допомогти у тренерській діяльності. Особисто я бачу в кандидатурі Шевченка тільки плюси.
Віктор Леоненко, експерт:
— Як прокоментувати пропозицію президента ФФУ Анатолія Конькова, котрий вважає, що збірну країни повинен очолити Андрій Шевченко? Якщо чесно — немає слів. Такими вчинками ми конкретно опускаємо рівень українського футболу. Дивно, що наші функціонери цього не розуміють.
Олег Саленко, у минулому нападник «Динамо» (Київ), найкращий бомбардир чемпіонату світу-1994:
— Якби мені надійшла така пропозиція, то, напевно б, відмовився. Але Андрію, думаю, цього робити не варто. Він був видатним футболістом і зараз у нього є можливість довести, що він може бути тренером. З одного боку, в Шевченка немає ні тренерського досвіду, ні ліцензії, але з другого — нашій збірній уже немає чого втрачати. У відбірній групі, вважаю, у нас мало шансів посісти одне з двох перших місць. Виходить, потрібно готувати команду до відбору на чемпіонат Європи-2016. Для мене Шевченко-тренер — це загадка. Тому з нетерпінням чекаю, що скаже сам Андрій.
Юрій Калитвинцев, екс-тренер збірної України:
— Кожна людина має право сама за себе робити вибір. Я так скажу: будь-яке рішення Шевченка буде правильним.