Минулого тижня Федерація легкої атлетики України (ФЛАУ) обрала своїм новим президентом Ігоря Гоцула, котрий протягом шести років, до 2008-го, був генеральним секретарем організації. Таке рішення прийняли делегати звітно-виборної конференції ФЛАУ. За кандидатуру Гоцула проголосувало 22 з них, один — проти, двоє утрималися.

Новообраний очільник сказав, що делегати конференції визнали незадовільною роботу попереднього керівництва федерації на чолі з Валерієм Борзовим. Також він повідомив, що першим віце-президентом ФЛАУ обрано Євгена Баженкова, а віце-президентами стали видатні українські легкоатлетки, олімпійські чемпіонки Ольга Бризгіна (Сеул і Барселона — три золоті медалі) та Наталя Добринська (Пекін).

Як уже повідомлялося раніше в «Голосі України», 28 серпня 30 спортсменів і тренерів, серед яких провідні легкоатлети країни, чемпіони, призери Олімпійських ігор, світових та європейських чемпіонатів, вимагали змінити керівництво федерації. У листі до Держслужби молоді та спорту вони виклали бачення ситуації, котра склалася з тренувальними зборами, виїздами на змагання, умовами проживання й організацією харчування на тренувальних базах.

Зокрема, як заявили спортсмени, ставлення керівництва збірної до вищезгаданих питань і до самих атлетів не витримувало жодної критики. Пролунали скарги на можливі фінансові порушення, оскільки легкоатлетам стало відомо, які насправді кошти виділяли на проведення тренувальних зборів, змагання тощо на 2011—2012 роки.

Кореспондент «Голосу України» зустрівся з новообраним віце-президентом Федерації легкої атлетики України, олімпійською чемпіонкою, багатоборкою Наталею Добринською (на знімку). Ексклюзивна розмова велася про останні події.

— Ситуація, зрозуміло, непроста, — розповіла чемпіонка. — Треба було докласти чимало зусиль, щоб розбурхати оте болото. Але тепер власною сумлінною працею ми маємо довести свою правоту.

— Тепер можна вважати, що підібралася команда енергійних людей, котрі люблять легку атлетику і готові їй вірно служити?

— Саме так. Ми — однодумці і постараємося виправдати виявлену нам довіру. Насамперед — зробити роботу федерації максимально прозорою.

— То ви вже завершуєте спортивну кар’єру і повністю переключаєтеся на роботу в федерації?

— Ні, найближчим часом виступатиму на різних змаганнях — чемпіонатах світу, Європи, міжнародних турнірах. Маю заповітну мрію — взяти участь в Олімпіаді-2016 в Бразилії. Але побачимо, що з цього вийде. Однак виступи і тренування жодним чином не стануть на заваді моїй роботі у ФЛАУ...

Фото Павла КУБАНОВА.