Зануритися в епоху середньовіччя 15 листопада матимуть змогу не тільки місцеві поціновувачі елітарного відпочинку, а й численні гості, бо цьогорічний, вже дев’ятий, танцювальний раут набув статусу всеукраїнського. На «Галицький бал» запрошено понад 200 осіб з усіх регіонів України, очікують на гостей з Німеччини, Польщі та Грузії.
Організаторами свята традиційно виступили Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та Молодіжна адміністрація області. Її голова Ганна Крисюк повідомила, що чимало молодих людей уже поскладали у свої валізи бальні сукні та костюми. Доведеться придбати ще й запрошення за 150 гривень з пари, але то найнижча ціна, як стверджують організатори, за вхід на бал в Україні, не кажучи вже про Європу.
Нинішній «Галицький бал» обіцяє бути цікавим та захопливим. Під живий музичний супровід відомі хореографи дадуть для учасників майстер-класи з вальсу, мазурки, польки, полонезу тощо. Не обійдеться й без традиційної «коломийки». Покажуть колекції етноодягу, старовинних українських зачісок. Як завжди, роздаватимуть тематичні титули, щось на зразок «Найтанцювальніша пара», «Найкраща сукня» чи зачіска. І звичайно, буде обрано Княжну балу.
Цьогорічний бал пройде під патронатом голови Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюка та його багатолітнього покровителя — міського голови Віктора Анушкевичуса.