Новий склад Верховної Ради на основі конструктивної співпраці має ухвалити збалансований державний бюджет на 2013 рік. Документ зобов’язаний містити стратегію подальшого розвитку України і заходи щодо недопущення зниження соціальних стандартів — насамперед рівня та якості життя людей. Про це заявив народний депутат, заступник голови парламентської фракції Партії регіонів, президент УСПП Анатолій КІнах, повідомляє його прес-служба.

За словами парламентарія, досвід Східної Європи і держав СНД показує, що тільки консолідована робота парламенту, уряду, їх взаємодія із суспільством, реальним сектором та експертним середовищем дають можливість мінімізувати зовнішні ризики, позитивно впливають на розвиток національної економіки, підвищення соціальних стандартів і добробуту населення.

«Опозиція прийняла правильне рішення, воно свідчить про почуття відповідальності перед виборцями і країною. Адже «обнуління» або блокування роботи парламенту — це деструктивні дії, які призведуть лише до поглиблення кризових явищ, зниження конкурентоспроможності української економіки, погіршать авторитет держави у світі. В обраному парламенті опозиційні політики повинні максимально використовувати свої можливості як альтернативної сили у сенсі змагання стратегій, ініціативи і програм розвитку країни. Вони повинні стати справжнім контролером влади, а не чинником для поглиблення протиріч і конфронтації», — вважає А. Кінах.

Дослівно

Народний депутат Анатолій Кінах: «Нова Верховна Рада має розробити дієві програми з посилення внутрішнього виробництва, прийняти закони, які б стимулювали створення нових робочих місць на українській землі, посилили інноваційно-інвестиційний вектор, заходи щодо енергозбереження та енергоефективності, диверсифікованості енергоресурсів, збільшення їх власного видобутку».