Днями в Кривому Розі відкрили новостворену рекреаційну зону на річці Стара Саксагань. Це стало можливим завдяки реалізації регіональної Комплексної екологічної програми. Тепер понад 90 тисяч мешканців Центрально-міського району Кривого Рогу матимуть затишний куточок для відпочинку.
— Дніпропетровщина першою в Україні приєдналася до Ініціативи Глобального договору ООН про сталий економічний розвиток на основі запровадження високих соціальних та екологічних стандартів виробництва. Захист довкілля, зменшення шкідливих викидів і скидів, розчищення русел річок, створення нових рекреаційних зон — це пріоритети Комплексної стратегії розвитку регіону, — сказав на урочистому відкритті в Кривому Розі голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Як відомо, екологічна програма Кривого Рогу є наймасштабнішою в Україні. Її обсяг фінансування становить майже 
11 млрд. гривень, 10 млрд. з яких — кошти гірничо-металургійних підприємств Кривбасу, близько 1 млрд. — бюджетні.
За попередні десятиліття в результаті порушення водного режиму річки Стара Саксагань відбулося не тільки замулення русла, а й підйом рівня ґрунтових вод. Це почало завдавати шкоди житловим будинкам та інженерним комунікаціям Центрально-міського району Кривого Рогу.
Проект створення рекреаційної зони було реалізовано впродовж 2010—2012 років. Було розчищено майже 5 кілометрів русла річки, видалено більше 200 тисяч кубометрів мулу. З метою укріплення берегів та попередження їх заростання виконано берегоукріплення загальною площею понад 500 тисяч квадратних метрів. Зокрема, було встановлено георешітки та геотекстиль з наступним їх закріпленням камінням. Для вільного доступу мешканців міста до води облаштовано маршові сходи вздовж річки.
Для подальшого благоустрою території виконано планування берегів. Невдовзі буде проведено зариблення річки. До Старої Саксагані запустять більше тонни товстолоба.
Мальовничі береги Старої Саксагані зачаровують.
Фото прес-служби облдержадміністрації.