Трудовий колектив комунального підприємства «Виробниче управління водоканалізаційного господарства Херсона» власними зусиллями відзняв науково-популярний фільм про те, звідки добувають і як очищають питну воду та як вона потрапляє до помешкань. Мета — виховати в споживачах повагу до своєї роботи та краще ознайомити з нею.
Керівник КП ВУВКГ і «за сумісництвом» продюсер творчого проекту Ігор Козаков каже, що на створення півгодинної стрічки не витратили жодної бюджетної копійки — все робилося за рахунок вільного часу та власних ресурсів групи ентузіастів. Режисером виступила співробітник його прес-служби Тетяна Яковенко. Від написання сценарію до монтажу стрічки минуло понад півроку. Але результатом творці фільму «Вода» задоволені: його вже розмістили на сайті міськводоканалу у режимі вільного доступу.
До речі, подібні фільми є популярними у світі, їх охоче транслюють такі відомі канали, як Бі-Бі-Сі та Дискавері, а в Україні такого телепродукту майже немає. Тому дирекція Херсонського міськводоканалу готова безплатно надати науково-популярну стрічку «Вода» для показу в ефірі будь-якої вітчизняної телекомпанії.
...бригада швидкої допомоги потрапила в заручники
Бригада швидкої допомоги опинилася в заручниках... у пацієнтів. У Херсоні служба «103» отримала по телефону виклик до пацієнтки на вулицю 40 років Жовтня. Під час огляду з’ясувалося, що в неї запалення внутрішніх органів, лікувати яке можливо тільки в умовах стаціонару. Пацієнтці запропонували доправити її в лікарню, однак вона відмовилася, а її мати в ультимативній формі зажадала, щоб дочку лікували на місці. Фельдшер із санітаром намагалися пояснити неможливість цього, однак усе закінчилося тим, що мати молодої жінки просто спустила з ланцюга собаку бійцівської породи і близько години не давала бригаді «швидкої» покинути двір, щоб поїхати обслуговувати інші виклики. З «облоги» людей у білих халатах звільнила тільки міліцейська опергрупа, після їхнього дзвінка по мобільному телефону до чергової частини. Побачивши стражів порядку господарка будинку прив’язала собаку й нарешті звільнила «бранців».
Виконувач обов’язків головного лікаря станції швидкої допомоги Херсона Станіслав Сінченко каже, що бригади служби «103» з випадками насильства стикаються нерідко. Пацієнти напідпитку або члени їхніх родин часом кидаються в бійку з фельдшерами, наркомани намагаються їх пограбувати, добуваючи собі «дозу». Якщо обслуговування не сподобалося, в машини із червоним хрестом летить каміння, а медиків нецензурно ображають. Того дня, коли відбувся інцидент із заручниками, у приміському селищі Зеленівці на іншого фельдшера також спустили собаку, і та прокусила йому ногу. Однак такі витівки працівники швидкої допомоги сприймають стоїчно, вважаючи їх неминучими в роботі. Озброювати співробітників чи купувати їм каски з бронежилетами тут не збираються — на них все одно немає    грошей.