Уповноважений Президента з питань урегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко підтримала ініціативу голови облдержадміністрації Геннадія Москаля відправити школярів з населених пунктів, що знаходяться на лінії фронту, до інших регіонів країни. На навчання та шкільні канікули.

«Діти з обстрілюваних територій не повинні сидіти по підвалах», — заявила І. Геращенко під час свого візиту на Луганщину. За її словами, уже розроблено низку законопроектів, що новий парламент має ухвалити як першочергові. Зокрема, один з них стосується особливостей та гарантій забезпечення освіти на територіях у зоні АТО. Йдеться передусім про учнів з «ЛНР».

«Очевидно, що Україна не має туди доступу. Ми не можемо гарантувати там безпеку й захист прав людини. Що робити, якщо дитина сьогодні навчається в Луганську в 11-му класі, але хоче мати український атестат і потім вступити до українського вузу? Ми розробили механізм дистанційного здобуття освіти, здавання іспитів, ЗНО та отримання атестата», — розповіла Ірина Геращенко. На її думку, на територіях, наближених до зони бойових дій, має відбутися одне з перших засідань Кабміну.

«Потрібно пам’ятати, що міністри — це політичні фігури, і вони зобов’язані як мінімум одне із засідань нового уряду провести в зоні АТО. Поспілкуватися з Кіхтенком, Москалем, головами райдержадміністрацій, почути настрої людей, зрозуміти, що відбувається, побачити все на власні очі, щоб потім усім миром розв’язувати проблеми», — заявила уповноважений Президента.

Ірина Геращенко і народний депутат Марія Іонова привезли на Луганщину устаткування для лікування бійців та медикаменти. Військовому госпіталю вони передали апарат штучного дихання, 16 лікарняних ліжок, інвалідні візки, ліки та гуманітарну допомогу, яку, за словами Марії Іонової, зібрали в Данії та передали через волонтерів саме Луганській області.

Луганська область.

ДО РЕЧІ

Луганська облдержадміністрація має намір відправити до західних регіонів країни близько 10 тис. дітей на новорічні та різдвяні свята.

Геннадій Москаль, Марія Іонова та Ірина Геращенко спілкуються з журналістами.

 

Фото автора.