Бокс. Гамбург (Німеччина). Українець Володимир Кличко відстояв титул чемпіона світу у суперважкій вазі за версіями ІBF, WBO, ІBO та WBA. У 12-раундовому поєдинку він за очками здолав поляка Маріуша Ваха. Усі троє суддів віддали перемогу Володимиру: 120—107, 120—107, 119—109.
Наш зірковий чемпіон протягом бою мав незаперечну перевагу, хоча в кінці п’ятого раунду ледве не опинився в нокауті.
Підготовка до цього поєдинку у Володимира Кличка була повністю зіпсована трагедією — помер його видатний тренер — американець Емануель Стюард, і саме бій з Вахом українець присвятив світлій пам’яті свого наставника.
Поєдинок з поляком він розпочав нетрадиційно активно. Кличко відразу став пробивати своїми фірмовими джебами. І варто сказати, що стільки ударів Вах за свою кар’єру, либонь, не пропускав. Але вистояв, тому інтрига в цьому протистоянні тривала до фінального гонга.
Вже на початку другого раунду Вах продемонстрував, що також може бити. Обидва боксери обмінялися ударами на зустрічних курсах. І це, власне, і була тактика ведення бою поляка. Він викидав удар одразу після того, як отримував серію в свою голову. Та більшість отих відповідей не влучала в Кличка.
З третього раунду Вах почав клінчувати суперника, і досить успішно. Зрозуміло, що такі намагання ставили за мету знесилити нашого боксера, і це частково виходило. Наприкінці четвертого та п’ятого раундів Володимир був надактивний. А Вах пропускав ще більше ударів. Хоча на останніх секундах п’ятого раунду поляк якимось кострубатим ударом правою зміг пробити Кличка — той трохи «поплив», але вистояв.
Це стало пересторогою для киянина. Після цього Кличко діяв чітко і впевнено, успішно бомбардуючи Ваха джебами. Поляк тримався, хоча здавалося, що от-от впаде. У сьомому раунді Володимир провів сильні удари в голову суперника, але той продовжував стояти і навіть намагався контратакувати. Хоча було видно, що він дуже втомився. А наш боксер мав значно свіжіший вигляд.
У завершальних раундах Кличко методично завдавав потужних точних ударів. Та нокаутувати Ваха не зміг. Поляк програв, але заслужив на оплески та повагу. А Кличко-молодший ще раз довів, що є найкращим суперважковаговиком світу. Після бою в рингу з’явився знаменитий голлівудський кіноактор Сильвестр Сталлоне, друг братів Кличків, добре відомий за серією кінострічок «Роккі», в яких зіграв боксера-чемпіона. Він щиро радів і вітав переможця.
 
Фото  www.boxnews.com.ua.