Минулої суботи на Соборній площі Черкас кілька сотень мітингувальників протестували проти втручання спеціальних загонів міліції у виборчий процес та фальсифікації волевиявлення виборців на канівському окрузі №197 та черкаському №194. Обурені та розгнівані учасники акції зібралися на мітинг під прапорами «Батьківщини», «Свободи», «УДАРу», а також холодноярським чорним прапором, на якому викарбовано гасло повстанців початку ХХ століття «Україна або смерть!». Один із громадських активістів прийшов під стіни облдержадміністрації з вилами (на знімку).
Після бурхливого півторагодинного мітингу протестувальники ухвалили резолюцію, в якій зажадали від Президента України та Генпрокуратури звільнити з посади голову Черкаської ОДА Сергія Тулуба, начальника УМВС у Черкаській області Валерія Дернового, а також порушити кримінальні справи проти голів окружкомів №194 та №197, котрі діяли протизаконно і унеможливили відкритий процес прийняття протоколів із ДВК.
Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову об’єднаної опозиції та кандидата в депутати від «Батьківщини» Миколи Булатецького (округ №194) щодо скасування постанови ЦВК про неможливість встановлення результатів голосування в окрузі. Суд також відмовився встановлювати результати голосування за протоколами ДВК і мотивував своє рішення тим, що постановою Центрвиборчкому не були порушені права Булатецького та Об’єднаної опозиції.
Натомість на черговій сесії депутати Черкаської міської ради більшістю голосів ухвалили рішення звернутися до Президента Віктора Януковича, Генпрокуратури та ЦВК із вимогою розслідувати причини і перешкоди, котрі унеможливили своєчасний і прозорий підрахунок голосів виборців на округах №194 та №197.
А сьогодні на Соборному майдані обласного центру відбудеться акція солідарності й підтримки боротьби кандидатів від опозиції Миколи Булатецького та Леоніда Даценка, організована громадськими осередками та небайдужими черкащанами.
 
Черкаська область.
Фото автора.