У Верховній Раді сьомого скликання немає жодної фракції, з якою б Компартія України могла створити більшість. Про це заявив лідер комуністів Петро Симоненко. Головна причина, за його словами, в тому, що й Партія регіонів, і «Батьківщина», і «Свобода», і «УДАР» представляють інтереси олігархічних груп.
Зокрема, як заявив народний депутат, нова Верховна Рада не може працювати ефективніше, чим нинішня, оскільки в новому складі парламенту буде протиборство фінансових, політичних і кланових груп, які прийшли у Верховну Раду. Саме тому фракція комуністів не має наміру блокуватися з будь-ким і працюватиме самостійно.
Такої само думки дотримується й соратник лідера українських комуністів народний депутат Євген Мармазов, повідомляє прес-служба КПУ.
За його словами, Компартія готова була б розглядати можливість співпраці в парламенті, якби із представленими в парламенті партіями була спільність у принципових позиціях: відмова від розпродажу української землі, подальшої приватизації держмонополій і стратегічних підприємств, від підвищення цін і тарифів у комунальній сфері, а також закриття офшорів та запровадження справедливого податку на багатство.
«Наша мета — прийняття справді соціальних законопроектів, законопроектів, які насправді вивели Україну із кризи, підвищили рівень життя наших громадян. І якби чи то Партія регіонів, або навіть «Свобода» ініціювали прийняття кожної зі згаданих мною вимог комуністів, ми підтримали б їх. Але сьогоднішні реалії такі, що жодна із фракцій не підходить під наші вимоги».
У зв’язку з цим, продовжив Євген Мармазов, ні про яку участь комуністів у парламентській більшості говорити неможливо.