Такі факти виявлено прокуратурою у хмельницьких дошкільних навчальних закладах № 29 та № 5. Встановлено, що на занятті з фізкультури вихованець ДНЗ № 29 отримав закритий перелом носа та струс головного мозку. Проте належну медичну допомогу дитині в садочку не надали, а в лікарню хлопчика  відвезли лише ввечері його батьки.

А після занять у ДНЗ № 5 п’ятирічний малюк прийшов додому з розбитою губою. Як встановлено перевіркою, травму йому нанесено вихователем.
Обидва факти керівники дошкільних закладів приховали і належної оцінки діям педагогічних працівників не дали. Більше того, у дитсадку № 5, щоб не допустити розголосу, чинили психологічний тиск на дитину та її батьків.
Прокуратура міста внесла подання хмельницькому міському голові з вимогою притягнути до відповідальності винних працівників вказаних закладів та посадовців управління освіти міської ради. Прокуратурою також скасовано постанови міліції про відмову в порушенні кримінальної справи за цими фактами та направлено матеріали для проведення повної і належної перевірки.