У стотисячному Кам’янці-Подільському очікують на втілення екологічної програми, в рамках якої в місті може з’явитися сміттєсортувальне та сміттєпереробне підприємство. Наразі тривають переговори з однією з румунських компаній.
У Кам’янці-Подільському — одне з найстаріших сміттєзвалищ, яке давно вичерпало свій ресурс і загрожує екологічною катастрофою. Тому тут не один рік намагаються вирішити наболілу проблему. Останнім часом місцева влада співпрацювала з нідерландськими інвесторами. У місті почали запроваджувати роздільне збирання сміття. Новація потрохи приживається, але вона не рятує міський смітник від переповнення.
Загалом на полігонах та звалищах Хмельниччини накопичилося понад 7,4 тисячі тонн відходів, про що повідомляє прес-служба Хмельницької облдержадміністрації. Щороку населення області та її промислово-господарський комплекс утворюють близько 1,9 мільйона кубічних метрів твердих побутових відходів, з яких централізованим збором та захороненням охоплено три чверті, решту ж вивозять стихійно.