До кінця року кілька сімей сумських пільговиків — чорнобильців та афганців — мали отримати ключі від довгоочікуваних квартир. Однак, вважає начальник міського управління капітального будівництва і реконструкції Віталій Шилов, новосілля опинилося під загрозою.
Вже було досягнуто домовленості із забудовником щодо придбання 13 квартир, але гроші — 3,5 млн. гривень — «зависли» у Держказначействі. «Ми домовлялися про відстрочку платежу на два тижні, але цей строк давно минув», — поінформував на апаратній нараді у Сумському міськвиконкомі В. Шилов.
За словами посадовця, існує ще одна проблема, що ставить під загрозу реалізацію житлової програми для пільговиків. Кабінет Міністрів виділяє гроші на квартири з урахуванням вартості квадратного метра не більше 4 700 гривень, а на ринку реальна ціна — 5,5—6 тис. гривень. Дуже складно було знайти підходящого забудовника і домовитися з ним про ціну, але ця домовленість може зірватися. «Нам потрібно купити ще 3 квартири, — зазначив В. Шилов, — але тепер ніхто із забудовників не хоче мати з нам справи».
Владислав ЖМУРКОВ, Володимир ЧЕРНОВ.