Щоправда, мертвим, із вогнепальним пораненням у голову. На тіло чоловіка, схожого на Мазурка, натрапив киянин, який вигулював собаку в лісопарковій зоні поблизу станції метро «Дорогожичі». В кишені загиблого знайшли паспорт на ім’я Мазурка Ярослава Теодозійовича, поруч лежав пістолет. За попередньою версією МВС, причина смерті — самогубство. Однак, чи не поспішне припущення зробили вартові порядку?
Справа про вбивство трьох охоронців нині в усіх на устах. Більше 40 днів українці спостерігали за пошуками стрільця. Щодня міліція тримала руку на пульсі. Мовляв, скоро знайдемо вбивцю і покараємо. І от, нарешті, розв’язка цієї страшної трагедії. «Не будемо робити якихось висновків. Сьогодні призначено експертизу ДНК, щоб достовірно з’ясувати, чи є знайдена людина Мазурком». Про хід розслідування ми обов’язково проінформуємо громадськість, — зазначили коротко «Голосу України» в управлінні зв’язків із громадськістю МВС України в місті Києві.
Однак той факт, що поки немає впевненості в особистості знайденого загиблого, не завадив правоохоронцям майже одразу зняти з сайту відомства інформацію про розшук «караванського» вбивці. Та й узагалі нині до слідства дуже багато питань. Наприклад, навіщо людині, яку шукає вся країна, носити із собою паспорт? Чому Мазурку раптом захотілося покінчити життя самогубством? Або ж чому, наприклад, його знайшли в лісопосадці без шкарпеток та взуття? Поки що на ці запитання вартові порядку відповіді не дають. Дана справа викликає більше запитань, ніж відповідей.
Тим часом МВС уже відрапортувало і про перші результати медичної експертизи. Відомство стверджує: відбитки пальців рук загиблого, виявленого в лісопарковій зоні, ідентичні слідам пальців рук, узятим під час огляду місця  убивства охоронців ТЦ «Караван». Упізнала свого чоловіка в морзі й Людмила Мазурок. Принаймні про це повідомляють деякі ЗМІ.
— З урахуванням динаміки розвитку подій можна припустити, що експертиза покаже: виявлене тіло — Ярослава Мазурка, і пістолет поруч із ним — саме той, із якого були застрелені охоронці в «Каравані». Досить цікавим є і той факт, що тіло лежало «в потрібному місці», тобто в Оболонському районі. Саме це РУВС і порушило 26 вересня, в день розстрілу чотирьох охоронців, кримінальну справу. Що це — випадковий збіг обставин? Однак тут цікаве інше питання. Чи дійсно стріляв у ТЦ «Караван» Ярослав Мазурок, — каже столичний правозахисник Олег В.
Адвокат дружини Мазурка Лаврентій К. неодноразово говорив ЗМІ про подібний сценарій події. Мовляв, чоловік його підзахисної, після того як «відіграє роль», буде розстріляний, а тіло «випадково виявлять» в заздалегідь наміченому регіоні. «Якщо б Ярослав погодився взяти на себе вбивство, сьогодні він був би живим. Я думаю, він відмовився взяти на себе провину за злочин. Це я говорив ще з самого початку», — зазначив «Голосу України» адвокат.
Нагадаємо, 26 вересня вдень у торговельно-розважальному центрі «Караван» у Києві покупець розстріляв чотирьох охоронців. Уже згодом міліція назвала підозрюваним у вбивстві Ярослава Мазурка.