Футбол. Ліга Європи. Груповий етап. 4-й тур. 8 листопада.
Група К. «Байєр» (Німеччина, Леверкузен) — «Рапід» (Австрія, Відень). 3:0. Голи: Хегелер, 4, Шюррле, 53, Фрідріх, 66.
«Металіст» (Україна, Харків) — «Русенборг» (Норвегія, Тронхейм). 3:1. Голи: Тайсон, 3, Дочкал, 42, Гав’єр, 70, Торрес, 90+3.
«Металіст»: Дишленкович (Горяїнов, 46), Вільягра, Гуйє, Торсільєрі, Фініньо, Торрес, Едмар, Марлос, Гав’єр, Тайсон (Бланко, 82), Крістальдо (Вілліан, 74). Тренер — Мирон Маркевич.
«Русенборг»: Гансен, Гамбоа, Страндберг (Реннінг, 79), Регунійссен, Дорсін, Свенссон, Ісса, Дочкал, Іверсен (Гейланн, 82), Сельнес (Діскеруд, 61), Гольм. Тренер — Ян Йонссон.
Рефері — Матей Юг (Словенія).
Харків. Стадіон «Металіст». 31 889 глядачів. 4 градуси.
Давайте одразу привітаємо «Металіст» з перемогою, котра дозволила йому продовжити виступи у весняній частині турніру! Це право здобуто достроково, за два тури до завершення групового етапу.
«Металіст» дуже швидко відкрив рахунок. Фініньо з лівого флангу навісив на Тайсона, і той, не даючи м’ячу опуститися на землю, з гострого кута пробив у дальню «дев’ятку». Цей гол може стати окрасою сезону!
І надалі господарі мали помітну перевагу. Вони перевершували опонентів за всіма статтями. Однак ніяк не могли реалізувати перевагу, втілити її у голи. І, як це часто буває, всупереч подіям на полі, забила інша команда. Мов з-під землі перед Дишленковичем, котрий вже занудився від бездіяльності, вискочив чех Дочкал, котрого на ударну позицію відмінною передачею вивів Гольм. Завадити півоборонцю «Русенборга» не змогли ані Фініньо, ані Вільягра. Проґавили хлопця, а той із задоволенням вразив ціль зблизька. Отак несподівано рахунок зрівнявся.
На відпочинок норвежці пішли в доброму гуморі. І другий тайм вони почали активно. Щоправда, нічого надзвичайного не створили, але на певний час відсунули гру до воріт Горяїнова, котрий замінив травмованого Дишленковича. Втім, жодного зиску гості не мали — то була в основному марна робота.
А «Металіст» почав діяти зібраніше і цілеспрямованіше. Гра у його виконанні стала привабливішою і злагодженішою. І наслідки її були для нас приємними. Господарів удруге вперед вивів Гав’єр, реалізувавши вихід сам на сам із Гансеном після казкової передачі Тайсона. Цей гол остаточно деморалізував і без того не надто активних норвежців. На останніх хвилинах у «Металіста» було ще кілька гарних моментів, одним з яких скористався Торрес.
— З одного боку я задоволений, — сказав Миром Маркевич. — Наші футболісти вийшли на поле в гарному настрої, ми мали чимало моментів, але реалізувати вдалося значно менше. З другого боку, ми на рівному місці пропустили м’яч. Гра після перерви була нервовою до того моменту, поки не забив Гав’єр. Задоволений, бо ми вийшли до наступного раунду, навесні виступатимемо в єврокубку.
— Для повного задоволення треба обіграти «Байєр». Ви вже знаєте, як це зробити?
— У нас попереду два матчі в чемпіонаті України. Тому думатимемо поки що тільки про них.
...А «Байєр» харків’яни прийматимуть 22 листопада. Сподіватимемося, що їм буде цікаво помірятися силами з таким потужним суперником і вони постараються переграти його в суперечці за перше місце в групі. Отже, інтрига, як бачимо, не вивітрилася.
Фото metalіst.ua.
З м’ячем Тайсон, котрий відкрив рахунок фантастичної краси ударом.