У конференц-залі Чернігівської дирекції УДППЗ «Укрпошта» відбулася зустріч (на знімку) керівників цієї служби, начальників центрів поштового зв’язку із редакторами обласних та районних видань. Йшлося про проблемні питання, пов’язані з передплатою. Нині на Чернігівщині в містах і селах отримують 696152 газети, журнали. Станом на 8 листопада на наступний рік вже оформлена передплата на 102173 газети та журнали, що становить 14,68 відсотка від нинішнього року. Оскільки вибори відбулися, загалом очікується зниження «спонсорських» тиражів. Але в області планують боротися за кожного передплатника.
Придесення — один з небагатьох регіонів, де забезпечують доставку газет, як центральних, так і місцевих, у день їх виходу.
Як повідомив директор Чернігівської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Володимир Приходько, нині відпрацьовано механізм, згідно з яким поштові машини їдуть у райони чітко за графіком.
— Якщо ми отримаємо з друкарні газету на півгодини пізніше, то ніхто її не чекатиме, — зазначив він. — Поштові машини повезуть на місця ту пресу, яка надійшла вчасно.
Як пояснив редактор обласної газети «Гарт» Дмитро Іванов, вчасна доставка газет позитивно впливає на тиражність видань, їх конкурентоспроможність.
Редактори прийняли пропозицію провести найближчим часом ще один День передплатника.
На знімку: зліва направо — начальники ЦПЗ Ірина Зубко, Борис Русін та Олександр Якушин спілкуються з головним редактором «Гарту» Дмитром Івановим (другий справа).
Фото автора.