«Сьогодні парламент розпочав свою роботу. Ми пройшли нелегкий організаційний шлях. Відбулися вибори, на яких ми отримали величезну довіру українського народу і мандат на зміни, на реформи», — цими словами розпочав свій перший як Голова Верховної Ради брифінг Володимир Гройсман.
«Я маю велику честь стати главою парламенту, щоб ухвалювати ті рішення, які необхідні Україні, підтримувати реформи, створити нормальну і якісну робочу атмосферу всередині законодавчого органу. Врешті-решт потрібно відновити довіру, зробити все, щоб український парламент був не гальмом, а став двигуном реформ і змін. Переконаний: сьогодні ми заклали дуже серйозну основу для цього», — сказав він. Водночас глава парламенту підкреслив: «Робитиму все залежне від мене, щоб влада була єдиною, монолітною, щоб ми змогли приймати рішення, на які чекають мільйони українців. 
Врешті-решт, як громадянин України я дуже хочу, щоб наша країна була незалежною, соборною, єдиною, успішною та по-справжньому європейською країною. Як Голова Верховної Ради я все для цього робитиму».
Коментуючи питання призначення заступників глави парламенту, Володимир Гройсман нагадав, що його, як і питання комітетів та уряду, домовилися вирішити наступного вівторка. «Тому нині передчасно говорити про конкретні персоналії. Принципи сформовані — це мають бути професійні люди. Решта буде оприлюднено тоді, коли буде відповідна згода всіх учасників процесу», — сказав він та додав, що з цих питань хотів би провести консультації з усіма політичними силами і вийти з узгодженою позицією до українського суспільства.
Крім того, за словами Голови Верховної Ради на сьогодні існує лише перелік комітетів, яких є 27, та предмети їх відання. На завершення Володимир Гройсман наголосив: «У нас немає часу. Досить чекати реформ, вистачить говорити про реформи. Маємо формувати уряд, парламент, маємо діяти швидко. І виправдати довіру кожного, хто віддав свій голос за новий український парламент».
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.