Зіграв «Шахтар» у Лондоні, що б там не казали, на високому рівні. Лише прикрі помилки і фатальне невезіння призвели до такого неприємного для нас підсумку. А загалом це був поєдинок рівних суперників, в якому гості, ніхто не заперечить, показали клас. І вони могли виграти, але фактично самі собі «привезли» три м’ячі.
Звісно, на хід поєдинку вплинув швидкий гол «Челсі». То була перша велика помилка донецької оборони. Ракицький зробив слабку передачу назад П’ятову. Той вибивав м’яча, але на винос наскочив Торрес і влучив у ворота.
Двічі «гірникам» вдавалося зрівняти рахунок. У першому випадку вони досить швидко відігралися. Фернандіньо проскочив правим флангом у карний майданчик господарів, зробив передачу в район одинадцятиметрової позначки, а звідти Вилліан холоднокровно і майстерно вразив ціль.
Перед перервою лондонці знову вийшли вперед не без допомоги донеччан. У господарів вийшла контратака: Мата зробив класну передачу в розріз на хід Торресу. П’ятов необачно вибіг за межі карного майданчика, вибив м’яча головою, але його підібрав Оскар, котрому не завадив Кучер, і точно пробив у порожні ворота.
Та знову перевага «Челсі» у рахунку протрималася недовго. Щойно розпочався другий тайм, як «гірники» знову відігралися, провівши чергову блискавичну атаку з націленою передачею, яку зробив Срна. Тейшейра свідомо пропустив м’яча, а завершив справу влучним ударом в один дотик Вілліан.
До кінця зустрічі суперники діяли уважно. Але на завершальній компенсованій хвилині лондонці заробили кутовий і скористалися цим останнім шансом. Моузеса, котрий вдало вийшов на заміну, ніхто не тримав, тому він спокійно пробив головою.
До цієї невдачі призвело насамперед бажання «Шахтаря» зберегти нічию. Через це він так низько сів в обороні, чого робити було не варто. Відігратися втретє нашій команді, на жаль, не вдалося, бо час зустрічі збіг.
— Боляче програвати в матчі, котрий ми могли виграти, — сказав після зустрічі Мірча Луческу. — Це був явно не день Андрія П’ятова. Якщо б він був уважнішим, то, можливо, не було б цього прикрого результату. На такому рівні не можна розслаблятися, втрачати концентрацію.
Ми добре знали, що «Челсі» особливо небезпечний при виконанні стандартів, готувалися до цього. Однак саме це вміння дозволило господарям вирвати перемогу. У нас попереду ще два матчі, і ми їх зобов’язані провести на високому рівні і не припускатися таких фатальних помилок, як сьогодні.
Наставник «Челсі» Роберто Ді Маттео погодився з тим, що цього разу його команда перемогла не без везіння.
— Звичайно, нам трохи поталанило. Ми забили на останніх секундах, а таке трапляється тільки за певного везіння. Думаю, що ми заслужили перемогу. Багато зробили для цього. У першому таймі тримали «Шахтаря» під тиском, забили два м’ячі.
Ми очікували, що зустріч буде важкою. «Шахтар» — дуже сильна команда. Нам протистояли сильні футболісти. Але ми також грали добре. Нам потрібно було перемогти, і ми це зробили.
— Коли ви ввели у гру Моузеса, то розраховували на те, що він принесе користь?
— Прагнули освіжити нашу гру й привнести елемент несподіванки для оборонців суперника.
— Тепер вам досить нічиї з «Ювентусом»...
— Не скажу, що нам буде легше. Потрібно добре провести матч у Турині. Але хочу сказати, що багато чого залежатиме від поєдинку «Ювентуса» із «Шахтарем».
— То в Турині гратимете на нічию?
— Цілком можливо.
— Чи потребує поліпшення гра «Челсі»?
— Маємо багато виконавців, які незабаром повернуться у гру. Звичайно, нам необхідно прогресувати. Вважаю, що з часом наша гра стане органічнішою.
— Скажіть, а статус переможця Ліги чемпіонів дуже тисне на ваших підопічних?
— Скоріше він надає мотивацію нашим опонентам, тому кожна гра в цьому турнірі надзвичайно складна для нас.